עוגיות מקרוד טוניסאיות משגעות, עוגיות שמכינים מסולת ותמרים, טבולות בסירופ סוכר משגע וכל ביס פינוק אמיתי! עוגיות מפנקות ביותר לשילוב במשלוח מנות וההכנה פשוטה ביותר! כל כך טעימות שמומלץ להכפיל כמויות כדי שיישארו גם לכם!
עוגיות מקרוד טוניסאיות
ציוד
- תבנית חד פעמית בינונית
- כוס מידה אוניברסלית 240 מ”ל
מרכיבים
להכנת הבצק:
- ¼2 כוסות סולת
- ¼1 כוסות קמח
- 10 גרם אבקת אפייה
- 8 גרם סוכר וניל
- 2 כפות סוכר
- מלח קורט
- ½ כוס שמן חם
- 1 כוס מים פושרים
להכנת המילוי:
- ½ קילו תמרים טחונים
- 1 כף שמן
- 1 כף קקאו
- ¼ כפית אגוז מוסקט
- ¼ כפית קינמון
להכנת הסירופ:
- 3 כוסות סוכר
- 2 כוסות מים
- 1 פרוסת לימון
- מי ורדים כמה טיפות
שלבי הכנה
- יוצרים בצק רך מכל הרכיבים ומניחים בצד למשך כעשרים דקות.
- מערבבים היטב את התמרים והתבלינים ומניחים בצד.
- מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק לעלה בעובי חצי סנטימטר.
- מורחים את התמרים ולגלגל.
- פורסים באלכסון לפרוסות בעובי 1 סנטימטר ולטגן בשמן חם ועמוק.
סירופ:
- מבשלים את מרכיבי הסירופ עד להסמכה קלה.
- טובלים בסירופ בעודו חם.
הערות וטיפים
איך נדע שהסירופ מוכן? לוקחים טיפה מהסירופ בין שתי אצבעות ומפרידים אותן. אם נוצר מעין סיב, הסירופ מוכן.
מקור: מקרוד מתכון מאת פלורה היימן
להשאיר תגובה