מתכון של עוגיות מלוחות פריכות, טעימות וממכרות! מתכון של עוגיות מלוחות עם שומשום, שמכינים בקלות ובמהירות.
אחד הנשנושים שהכי טעימים והכי ממכרים שיש זה עוגיות מלוחות. הן סוגרות פינה בין ארוחות, והן נשנוש טעים.
עוגיות מלוחות פריכות עם שומשום
ציוד
- נייר אפייה
- כוס מידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 שקיות אבקת אפיה 20 גרם
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 חבילה מרגרינה 200 גרם – רכה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס שומשום
- ¼1 כפות מלח
- ½1 כוסות מים מהברז
שלבי הכנה
- נערבב בקערה גדולה קמח מנופה, אבקת אפיה, שמרים יבשים.
- להוסיף מרגרינה רכה , שמן, שומשום, מלח ,1 וחצי כוסות מים מהברז ונלוש היטב עד לקבלת בצק קטיפתי.
- לתת מנוחה של כשעה – אפשר גם במקרר.
- לרדד על גבי נייר אפיה כמה שאפשר למלבן גדול לא דק מידי.
- לחתוך לאורך ולרוחב באמצעות גלגלת.
- נמרח ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- נכניס לתנור על 180 מעלות במשך כ- 20 דקות עד 25 דקות בערך או עד שהעוגיות יהפכו לזהובים יפה.
מקור: אורה ארגוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
מרגרינה?????
היי סמדר,
אפשר להשתמש בחמאה או בשמן במקום.
אם משתמשים בשמן, לשים שליש פחות מהכמות.
שבת שלום וחתימה טובה