עוגיות מלוחות קטנות ושובבות, קריספיות בטירוף ושחומות ומגרות.
עוגיות בהכנה קלה, והצנצנת על השיש תתמלא בלא פחות מ-30 עוגיות מלוחות וטעימות.

עוגיות מלוחות פריכות ונדירות
ערבול קל, אפייה קצרה והן מוכנות.
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 2 כוסות קמח
- ½ שקית אבקת אפייה 5 גרם
- ½ כוס שמן או שמן זית לפי כוס חד פעמית קר
- ½ כוס כוס מים
- 1 כפית מלח
- 1 כף שומשום + עוד שומשום לעיטור מעל
- 1 ביצה
שלבי הכנה
- נערבב את החומרים יחד, כולל השומשום בתוך הבצק.
- נעשה עיגולים קטנים, נמרח ביצה טרופה, נפזר שומשום מעל.
- נכניס לתנור על חום של 180 מעלות לזמן אפייה של חצי שעה בערך.

מקור: עוגיות מלוחות פריכות | אתי שושני
אשמח להבהרה. מצד אחד רשום כוס מדידה אוניברסלית ובמתכון רשום כוס חד פעמי. האם יש מידה מדוייקת בבקשה?
היי פנינה,
שימי רבע כוס שמן לפי כוס מדידה אוניברסלית.
בהצלחה!
לאתי שושני.
במשך השנים אפיתי המון סוגי עוגיות מלוחות אבל כמו המתכון שלך שהוא פשוט אלוף, אין דברים כאלה.
החתן שלי כל הזמן מבקש עוגיות מלוחות והנה עכשיו כולם כבר גמרו תבנית ואת התבנית השניה אני כנראה
הולכת להחביא.
אז תודה רבה לך על המתכון
סיגלית עשור
היי סיגלית,
שמחים שאהבת ותודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון!
אם צילמת את העוגיות, נשמח לראות תמונות בקבוצה 🙂