עוגיות משגעות ומלוחות של פעם עם הכנה קלה ובטעם מושלם.
מתכון של עוגיות מלוחות בפריכות מטריפה ובמרקם חמאתי וחלומי.
עוגיות מלוחות פריכות בטירוף
עוגיות שתמיד מושלמות לצד כוס תה
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית 240 מ”ל
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 1 מחמאה רכה
- 1 כף מלח
- 1 כף סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל
- ½ כוס שמן אפשר גם 200 גרם חמאה
- ½1 כוס מים
- שומשום
שלבי הכנה
- לערבב את כל מרכיבי הבצק יחד עד שמתקבל בצק רך ונעים.
- ניתן לעשות צורות במכונה / או ביד מגלגלים לגליל דק ומעגלים. אפשר גם בצורת מאורכים.
- למלא תבנית שלמה, ונמרח ביצה ושומשום (טובלים ממש טוב)
- להכניס לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 25 דקות בערך.
- אחרי 25 דקות להנמיך את החום ל-120 ונאפה לעוד 20 דקות בערך, לייבוש העוגיות.
מקור: עוגיות מלוחות – אילנה בוכריס
הי, למה גם מחמאה וגם שמן או 200 גר חמאה? זה יותר מדי בשביל קילו קמח