מתכון מושלם של עוגיות מלוחות ללא גלוטן, המצטיינות בהכנה קלילה.
עוגיות עם חומרים מצוינים המתאימים גם לציליאקים.
עוגיות מלוחות ללא גלוטן
מושלמים לניגוב עם גבינות וממרחים שונים.
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- ⅓1 כוס קמח נטול גלוטן “קונדיטור”
- ¾ כוס קמח אורז
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- ⅓ כוס שמן
- 1 ביצה
- ½ חפיסת חמאה או מרגרינה 50 גרם סה”כ
לציפוי:
- חלמון ושומשום
שלבי הכנה
- נכניס את כל החומרים לקערה ונרדד לבצק אחיד.
- נניח נייר אפייה מעל הבצק ועוד נייר אפייה מעל ונרדד כל צורה שתעלה בדמיונכם.
- חשוב להכין אותן מעט עבות כי אחרת הן מתפרקות.
- נמרח חלמון ושומשום ונכניס לתנור על 180 מעלות עד להשחמה.
מקור: ירדנה ג’נאח
חצי חבילת חמאה זה 100 גרם, לא 50 כמו שכתוב במתכון
היי,
יש גם חבילות של 100 גרם חמאה, הקטנות יותר.
המתכון מתאים גם לקמח לבן רגיל
אפשר להמיר לקמח אחר במקום קונדיטור וקמח אורז? אותה כמות עם קמח תמי?
היי טלי,
אכן כן, בהצלחה!