מתכון של עוגיות מגולגלות מעולם לא היו טעימות כל כך- ואפילו בריאות יותר מהעוגיות שהכנתם עד היום!
עוגיות במילוי חלבה שנהדרות ליומיום, לאירוח, או לכל רגע בו מתחשק להתפנק!


עוגיות מגולגלות שומשום מפנקות
עוגיות מגולגלות מושלמות במרקם מיוחד!
ציוד
- כוס חד פעמית חמה או כוס אונברסלית 240 מ"ל
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים סחוט
- ½ כפית תמצית וניל
- 2 ביצים L
- 2 כוסות שומשום
- 2 כוסות קמח
למלית:
- ½ כוס ממרח חלווה איכותי / ממרח תמרים מומלץ להוסיף קינמון (או כל ממרח שאוהבים)
שלבי הכנה
- נערבב את כל המרכיבים לבצק במרקם מעט דביק ומפזרים קמח על הבצק ועל המשטח.
- נחלק את הבצק לשלושה חלקים ולאחר מכן משטחים אותם למלבן אחיד.
- נמרח את הממרח, מגלגלים לרולדה ומעבירים אותה לתבנית.
- נחתוך את העוגיות כמעט עד הסוף, ברוחב של כ- 2 ס”מ.
- נאפה בתנור שחומם מראש, בטמפרטורה של 170° מעלות למשך 20-25 דקות, עד להזהבה.
- נצנן מעט את הרולדות לפני שפורסים אותן, מומלץ לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.

מקור: נועם זיגדון | מוזמנים לבקר בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון
מתכון מקורי: שולמית שחר | מוזמנים לבקר בקבוצתה: במטבח של שולמיטעים ונעים ?
האם אפשר להשתמש בשומשום מלא?
היי עינב,
כמובן!! שבת שלום וחתימה טובה
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
היי חני,
אכן כן, בהצלחה!