מתכון להכנת עוגיות מגולגלות רכות ונמסות בפה.
עוגיות שמכינים מבצק מופלא, נוח לעיבוד ועיצוב.

עוגיות מגולגלות רכות ונמסות בפה
מתכון מפורט לעוגיות נוסטלגיות
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 6 כוסות קמח רגיל
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 200 גרם חמאה / מחמאה רכה בטמפ חדר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים / מיץ תפוזים מבקבוק
מלית תמרים :
- 1 מיכל ממרח תמרים 450 גרם
- 1 כפית קינמון
- ¼ כפית ציפורן לא חובה
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים 100 גרם
מלית פרג : לבשל הכל יחד חוץ מהצימוקים והתפוחים. לצנן היטב ולהוסיף אותם פנימה
- ¾ כוס חלב
- 50 גרם חמאה
- 200 גרם פרג טחון
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם צימוקים
- תפוח עץ ירוק מגורר
מלית שוקולד: מערבבים יחד סוכר, קקאו, קינמון. למרוח חמאה על הבצק ומעל לפזר מלית קקאו
- 1 כוס סוכר
- ¼ כוס קקאו
- 1 כפית קינמון
- 100 גרם חמאה רכה מאוד
מלית נוטלה עשירה : מחממים את השמנת המתוקה רק עד לסף רתיחה וסוגרים להבה. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים לקרם. מכניסים לכמה שעות למקרר עד שנהיה כמו קרם משחתי. אם הקרם מתקשה להוציא לטמפרטורת החדר לשעה. מורחים בנדיבות. כל 100 גרם נוטלה מתאים לכרוכית אחת.
- 300 גרם נוטלה
- 1 שמנת מתוקה
מלית ריבה: למרוח על הבצק ,לפזר מעל שקדים/ אגוזים טחונים או קוקוס
- 1 צנצנת ריבה שאוהבים
- שקדים / אגוזים טחונים / קוקוס
מלית טחינה סילאן אגוזים – מורחים את העלה במעט טחינה. מכסים בשכבה של סילאן. מפזרים שוקולית וסוכר חום משלבים אגוזים או בוטנים קלויים. אפשר לפזר גם חלבה מגוררת או שוקולד צ'יפס
- טחינה
- סילאן
- 2 כפות שוקולית
- 1-2 כפות סוכר חום
- אגוזים או בוטנים קלויים
- חלבה מגוררת או שוקולד צ'יפס
שלבי הכנה
- לחמם מראש תנור ל-170 מעלות בתכנית אפייה רגילה, וממקמים את התבנית במרכז התנור.
- לעבד במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק רך עם פירורים גסים את הקמח, אבקת אפייה, חמאה, וכוס שמן.
- להוסיף את המים או מיץ תפוזים וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק רך, חלק, ולא דביק.
- אם הבצק מרגיש מעט דביק אפשר להוסיף מעט קמח ,אם מרגיש פירורי אפשר להוסיף מעט מים.
- לחלק את הבצק ל-5 חלקים שווים, ומלטפים כל חלק במעט קמח.
- לרדד על נייר אפייה מקומח בנדיבות כל חלק למלבן.
- ליישר קצוות עם גלגלת כדי שיצא מלבן מושלם, ומורחים בעדינות עם כף כל חלק במלית.
- לפזר מעל למלית חופן של אגוזי מלך קצוצים או שקדים גרוסים, כדי להעשיר את הטעם ובעיקר כדי שהמלית לא תיזלג החוצה בזמן האפייה.
- להתחיל לגלגל בעזרת נייר האפייה לרולדה.
- להניח את הרולדות באופן מרווח (חשוב! הן משתטחות בזמן האפייה) על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- להכניס למקפיא למשך 20 דקות כך יהיה קל לפרוס אותן בקלות ותצאנה פרוסות אחידות ומושלמות
- לפרוס כמעט עד הסוף לפרוסות ברוחב של 3 ס"מ אבל משאירים את העוגיות כשהן מחוברות לבסיס.
- לאפות 30 דקות עד הזהבה
- צבען של העוגיות צריך להישאר בהיר.
- לצנן לגמרי וחותכים לעוגיות לפי הסימון. מפדרים באבקת סוכר.
- שומרים בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר ובקיץ מאחסנים במקרר.

מקור:עוגיות מגולגלות רכות ונמסות בפה – אריאלה גולדמן
אשמח לדעת אם ניתן להמיר קמח בקורנפלור או קמח שקדים? והאם יש צורך להוסיף משהו שמאחד את הכל?
היי הילה,
אם את מתכוונת לעוגיות ללא גלוטן, אנחנו ממליצים להשתמש בקמח רב תכליתי ללא גלוטן. קמח שקדים עשוי להיות רך מדי עבור המתכון הזה.
בהצלחה!