עוגיות מגולגלות פרווה, ללא מרגרינה, שמכינים בקלות וקשה להפסיק לאכול מהן! מתכון קל ומהיר לעוגיות מפנקות במיוחד במילוי תמרים ואגוזים ומבצק רך שלא מתפרק. עוגיות פרווה נהדרות להגשה גם לאחר ארוחה בשרית ותמיד גורפות מחמאות!
עוגיות מגוגלות פרווה
מתכון קל לעוגיות מגולגלות ללא מרגרינה
מרכיבים
לבצק:
- ½ קילו קמח – 3.5 כוסות חד פעמית לשתייה חמה
- 16 גרם סוכר וניל
- 10 גרם אבקת אפייה
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים מחומם קלות
למילוי:
- 1 חבילה ממרח תמרים – 450 גרם
- 100 גרם אגוזים טחונים
- 100 גרם בוטנים טחונים
- 100 גרם שקדים טחונים
- קינמון לפי הטעם
שלבי הכנה
- מערבבים קמח עם סוכר וניל ואבקת אפייה.
- מוסיפים את שאר החומרים ולשים רק עד איחוד החומרים לבצק חלק.
- מחלקים את הבצק ל־3 חלקים.
- פותחים על נייר אפייה מקומח מעט כל חלק לעלה דק.
- מורחים ממרח תמרים, מפזרים תערובת טחונה של אגוזים, בוטנים ושקדים ומעל מעט קינמון.
- מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות כמעט עד הסוף.
- אופים ב־180 מעלות במשך כחצי שעה או עד הזהבה.
מקור: אילנה לוי
להשאיר תגובה