הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגיות מגולגלות עם 5 מליות

מתכון עוגיות-מגולגלות

אל תפספסו את המתכון מושלם הזה, לעוגיות נמסות בפה וממכרות בצורה מטריפה, בדיוק מה שאתם מחפשים ליד כוס הקפה!

הנה לכם עוגיות מגולגלות עם חמש מליות מטריפות. עוגיות קלות להכנה ופשוט טעימות!

מתכון עוגיות-מגולגלות

עוגיות מגולגלות עם 5 מליות

הדפסה
עוגיות מושלמות המתאימות לכל בית!
Servings 60 עוגיות
של: אריאלה גולדמן

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לבצק:

  • 6 כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה / או מחמאה רכה בטמפ החדר
  • 1 כוס שמן במתכון גם שמן וגם חמאה
  • 1 כוס מיץ תפוזים

מלית תמרים:

  • 1 מיכל ממרח תמרים 450 גרם
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן לא חובה
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים 100 גרם

מלית פרג:

  • 3/4 כוס חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 200 גרם פרג טחון
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם צימוקים
  • תפוח עץ ירוק מגורד
  • לבשל הכל יחד חוץ מהצימוקים והתפוחים.לצנן היטב ולהוסיף אותם פנימה

מלית שוקולדית:

  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס קקאו
  • 1 כפית קינמון
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד

מלית נוטלה עשירה:

  • 300 גרם נוטלה
  • 1 מיכל 250 מ"ל שמנת מתוקה

מלית ריבה:

  • צנצנת ריבה שאוהבים – למרוח על הבצק לפזר מעל שקדים/ אגוזים טחונים או קוקוס
  • מלית טחינה סילאן אגוזים-
  • טחינה
  • סילאן
  • 2 כפות שוקולית
  • כף סוכר חום
  • חופן אגוזים או בוטנים קלויים או חלבה מגורדת או שוקולד ציפס

שלבי הכנה

  • לחמם תנור מראש ל 170 מעלות תוכנית אפייה רגילה.
  • לעבד במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק רך עם פירורים גסים.
  • נוסיף כוס מיץ תפוזים ונמשיך לעבד עד לקבלת בצק רך,חלק ולא דביק.
  • אם מרגיש לכן מעט דביק להוסיף מעט קמח ,אם מרגיש פירורי להוסיף מעט מיץ תפוזים .
  • נחלק את הבצק ל 5 חלקים שווים .נניח כל חלק על נייר אפייה מקומח .
  • נרדד למלבן וניישר הקצוות עם גלגלת.
  • נמרח מהמלית על הבצק ונפזר מעל חופן של אגוזי מלך קצוצים / או שקדים גרוסים גס ( 200 גרם) כדי להעשיר את הטעם ובעיקר כדי שהמלית לא תיזלג החוצה בזמן האפייה.
  • בעזרת נייר האפייה נגלגל לרולדה ונניח הרולדות בתבנית עם נייר אפייה כשרווח ביניהן.
  • נכניס למקפיא ל 20 דקות כדי להקל על החיתוך.
  • נפרוס כמעט עד הסוף לפרוסות ברוחב 3 ס"מ אבל נשאיר את העוגיות כשהן מחוברות לבסיס ונאפה 30 דקות עד הזהבה עדינה ( צבע העוגיות בהיר).
  • נצנן לגמרי ונחתוך לעוגיות לפי הסימון ונעטר באבקת סוכר.
  • נאחסן בצנצנת אטומה בטמפרטרת החדר.

מלית שוקולדית:

  • לערבב יחד סוכר, קקאו, קינמון.
  • למרוח חמאה על הבצק ומעל לפזר מלית קקאו.

מלית נוטלה:

  • מחממים את השמנת המתוקה רק עד לסף רתיחה וסוגרים להבה.
  • מוסיפים את הנוטלה ומערבבים לקרם.
  • מכניסים לכמה שעות למקרר עד שנהיה כמו קרם משחתי.
  • אם הקרם מתקשה להוציא לטמפרטורת החדר לשעה.
  • מורחים בנדיבות. כל 100 גרם נוטלה מתאים לכרוכית אחת.

מלית טחינה:

  • מורחים את העלה במעט טחינה.
  • מכסים בשכבה של סילאן.
  • מפזרים 2 כפות שוקולית.
  • כף או שתיים סוכר חום.
  • משלבים אגוזים או בוטנים קלויים.
  • אפשר לפזר גם חלבה מגוררת או שוקולד ציפס.
מתכון עוגיות-מגולגלות
צילום: אריאלה גולדמן

מקור: Ariella Goldman