עוגיות מגולגלות במילוי שוקולד בלגי! מתכון פשוט להכנת עוגיות מפנקות, מבצק רך שנמס בפה ובמילוי שוקולד בלגי איכותי שמדרג כל ביס! עוגיות מפנקות ביותר ומי שרוצה, לא יכול לטעות בהן ולהכין במילוי תמרים ואגוזי מלך!

עוגיות מגולגלות במילוי שוקולד בלגי
מתכון קל ופשוט להכנת עוגיות מגולגלות נדירות
ציוד
- כוס חד פעמית לשתייה חמה
מרכיבים
לבצק:
- 5 כוסות קמח תופח או 5 כוסות קמח רגיל + 2.5 כפיות אבקת אפיה
- 2 שקיות סוכר וניל
- ½ כוס סוכר
- 2 ביצים
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 2 נטורינה קוקוס רכה. אפשר להמיר ב 400 גרם מרגרינה/מחמאה או 400 גרם חמאה לחלבי
למלית:
- ממרח שוקולד בלגי ניתן לרכוש בחנויות מתמחות לאפייה
שלבי הכנה
- לשים את החומרים לבצק אחיד ומחלקים את הבצק ל-5 חלקים.
- מרדדים כל חלק לעיגול – מומלץ לרדד על נייר אפייה מקומח.
- מורחים שכבה דקה של שוקולד בלגי משובח ומקפלים את השוליים בצד ימין ובצד שמאל ומגלגלים לרולדה. אם השוקולד קשה קצת ניתן לחמם אותו במיקרוגל כמה שניות שיהיה קל למרוח שכבה דקה.
- מניחים על נייר אפיה אחת ליד השנייה. חורצים עם סכין על הרולדה בגודל הרצוי.
- אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות במשך כ־20 דקות.
- כשהרולדות מתקררות מעט יש לחתוך לפי החריצים שעשיתם ולפזר אבקת סוכר.
הערות וטיפים
- יש לשמור בכלי אטום מחוץ למקרר.
- אין שוקולד בלגי? למילוי תמרים: מערבבים ממרח תמרים, קינמון ואגוזים קצוצים.


מקור: עוגיות מגולגלות – תמי וטורי
להשאיר תגובה