עוגיות מגולגלות מבצק רך ונוח לעבודה שמתקבל במרקם שנמס בפה! מתכון לעוגיות מפנקות במיוחד, שמכינים ללא תוספת סוכר וללא מרגרינה ואף אחד לא ירגיש בהבדל! עוגיות פרווה שאפשר להגיש גם לאחר ארוחה בשרית ומושלמות גם לאירוח!
עוגיות מגוגלות בריאות יותר
מתכון לעוגיות מגולגלות ללא תוספת סוכר ומרגרינה
מרכיבים
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה 10 גרם
- 1 כפית תמצית וניל
- ¾ כוס שמן
- ½ כוס מים
למילוי:
- ממרח תמרים עם קינמון ואגוזים קצוצים ממרח שוקולד, ריבה וכל מה שאוהבים
שלבי הכנה
- לשים את חומרי הבצק במיקסר – מתחילים במצרכים היבשים ובהדרגה מוסיפים את הרטובים. אחרי הלישה במיקסר אפשר ללוש עוד קצת על השיש על משטח מקומח
- מחלקים ל-3 כדורים. בשל זה אפשר להכניס לקירו של חצי שעה במקרר, אבל לא חובה. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים כל אחד מהכדורים לנחש ארוך. מורחים לאורך מהמילוי הרצוי, מגלגלים היטב וחורצים קלות קווי חיתוך עדינים לא עד הסוף, רק מלמעלה
- מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות, במשך כ־25 דקות, עד העוגיות קצת משחימות. מצננים, חותכים ומגישים.
הערות וטיפים
חשוב לא לאפות יותר מדי שלא לייבש אותן כי אחרת העוגיות יוצאות קשות
מקור: מאיה קורקוס
להשאיר תגובה