מתכון של עוגיות מגולגלות טעימות עם ריבה, קוקוס ואגוזים!
עוגיות עם ריבה שמזכירות את העוגיות של פעם ומעלות זיכרונות בכל ביס!
עוגיות מגולגלות מושלמות מבצק נדיר
עוגיות שממלאות את הבית בניחוחות מתקתקים!
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבצק:
- ½3 כוסות קמח תופח
- 1 חבילה חמאה 200 גרם
- 3 כפות סוכר
- 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל
למילוי ריבה:
- 1 צנצנת ריבת תותים 250 גרם, או כל ריבה אחרת שאוהבים
- 1 חופן אגוזים קצוצים גס
- 2-4 כפות קוקוס לפי הטעם, ניתן לוותר
שלבי הכנה
הכנת הבצק:
- במיקסר עם וו גיטרה לשים באיטיות קמח, חמאה וסוכר, עד לקבלת מרקם פירורי.
- להוסיף את השמנת ואז נעבד לבצק חלק.
- יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד ואז להניח במקרר למשך שעה.
הכנת העוגיות:
- לחלק את הבצק ל 2 חלקים נפרדים.
- לקמח משטח העבודה ואז עליו לרדד את בצק העוגיות למלבן ארוך.
- למרוח ריבה, ואז לפזר אגוזים וקוקוס באופן שווה.
- לגלגל את הבצק כדי לייצר נחש ארוך, ואז להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת סכין חדה לסמן את חיתוך העוגיות – יש לחתוך מעט ולא עד הסוף.
- לאפות בתנור חם על 180 מעלות 20-30 דקות, עד שהעוגיות משחימות.
- להוציא ואחר כך להשלים את חיתוך העוגיות.
- לצנן את העוגיות, בוזקים אבקת סוכר ומעבירים לצנצנת אטומה.
מקור: עוגיות מגולגלות – כרמית דהאן
מה עם הקמח? באיזה שלב ?
היי לילי,
תודה רבה ששמת לב לטעות – את הקמח מוסיפים בהוראה הראשונה.
בהצלחה!
שלום מה אפשר במקום השמנת החמוצה כתחליף? תודה
היי טלי,
אפשר חלב צמחי או חלב רגיל במקום.
בהצלחה!
מה אפשר לשים במקום שמנת, כדי שיהיה פרווה?
היי טובה,
שמנת צמחית או חלב צמחי.
בהצלחה!
איזה תחליף יש לחמאה כדי להוריד כמות ולנסות להוזיל בקלוריות?
היי גלית,
אפשר להשתמש בשמן ולשים שליש פחות בכמות.
בהצלחה!
הי,
תודה על המתכון
מדוע כתוב לחלק את הבצק לשני חלקים? מה עושים עם החלק השני?
היי אלדן,
לא חייבים לחלק, פשוט מטעמי נוחות של עבודה לפעמים מומלץ.
אפשר גם להכין רולדה אחת בלי לחלק, איך שנוח לך.
בהצלחה!