כלום עבודה ויש לכם שלל עוגיות מגולגלות בשלל מילויים מפנקים, שכל אחד יותר טעים מהשני! מתכון פשוט לעוגיות הכי ממכרות שיש, מבצק שנמס בפה וכל מלית מנצחת בפני עצמה! עוגיות מושלמות להגשה באירוח ותמיד גורפות מחמאות.
עוגיות מגולגלות עם 5 מליות
מתכון קל לעוגיות מגולגלות עם מילות משגעות
מרכיבים
לבצק
- 6 כוסות קמח רגיל
- 1 שקית אבקת אפייה
- 200 גרם חמאה / או מחמאה רכה בטמפ החדר
- 1 כוס שמן במתכון גם שמן וגם חמאה
- 1 כוס מיץ תפוזים
מלית תמרים –
- 1 מיכל ממרח תמרים 450 גרם
- 1 כפית קינמון
- ¼ כפית ציפורן לא חובה
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים 100 גרם
מלית פרג-
- ¾ כוס חלב
- 50 גרם חמאה
- 200 גרם פרג טחון
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם צימוקים
- תפוח עץ ירוק מגורד
- ~ לבשל הכל יחד חוץ מהצימוקים והתפוחים.לצנן היטב ולהוסיף אותם פנימה
מלית שוקולדית-
- 1 כוס סוכר
- ¼ כוס קקאו
- 1 כפית קינמון
- 100 גרם חמאה רכה מאוד
- מלית נוטלה עשירה-
- 300 גרם נוטלה
- 1 מיכל 250 מ”ל שמנת מתוקה
- מלית ריבה-
מלית ריבה-
- צנצנת ריבה שאוהבים – למרוח על הבצק לפזר מעל שקדים/ אגוזים טחונים או קוקוס
- מלית טחינה סילאן אגוזים-
- טחינה
- סילאן
- 2 כפות שוקולית
- כף סוכר חום
- חופן אגוזים או בוטנים קלויים או חלבה מגורדת או שוקולד ציפס
שלבי הכנה
- מחממים תנור מראש ל 170 מעלות תוכנית אפייה רגילה
- מעבדים במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק רך עם פירורים גסים-
- מוסיפים מיץ תפוזים ונמשיך לעבד עד לקבלת בצק רך, חלק ולא דביק.
- ** אם דביק מוסיפים מעט קמח, אם מרגיש פירורי להוסיף מעט מיץ תפוזים **
- מחלקים את הבצק ל 5 חלקים שווים .נניח כל חלק על נייר אפייה מקומח ,נרדד למלבן וניישר הקצוות עם גלגלת
- מורחים מהמלית על הבצק ונפזר מעל חופן של אגוזי מלך קצוצים / או שקדים גרוסים גס ( 200 גר) כדי להעשיר את הטעם ובעיקר כדי שהמלית לא תיזלג החוצה בזמן האפייה
- מגלגלים בעזרת נייר האפייה לרולדה ונניח הרולדות בתבנית עם נייר אפייה כשרווח ביניהן
- מעבירים למקפיא ל 20 דקות כדי להקל על החיתוך ואז נפרוס כמעט עד הסוף לפרוסות ברוחב 3 סמ אבל נשאיר את העוגיות כשהן מחוברות לבסיס ונאפה 30 דקות עד הזהבה עדינה ( צבע העוגיות בהיר)
- מצננים לגמרי ונחתוך לעוגיות לפי הסימון ומפזרים באבקת סוכר
מלית שוקולדית –
- ממערבבים סוכר, קקאו, קינמון
- מורחים חמאה על הבצק ומעל ומפזרים מלית קקאו
מלית נוטלה –
- מחממים את השמנת המתוקה רק עד לסף רתיחה וסוגרים להב, מוסיפים את הנוטלה ומערבבים לקרם.
- מכניסים לכמה שעות למקרר עד שנהיה כמו קרם משחתי.
- אם הקרם מתקשה להוציא לטמפרטורת החדר לשעה.
- מורחים בנדיבות. כל 100 גרם נוטלה מתאים לכרוכית אחת
מלית טחינה –
- מורחים את העלה במעט טחינה, מכסים בשכבה של סילאן
- מפזרים 2 כפות שוקולית, כף או שתיים סוכר חום
- משלבים אגוזים או בוטנים קלויים
- אפשר לפזר גם חלבה מגוררת או שוקולד ציפס
מקור: Ariella Goldman
גם שמן וגם חמאה ?
היי מומי,
אכן כן, כל אחד מהם נותן את היתרון שלו 🙂
בהצלחה!