מתכון של עוגיות כוסמין תמרים בטעם מושלם, שמקבלות פריכות מטריפה עם מרקם חמאתי מושלם.
עוגיות פשוטות וקלילות להכנה שמלאות ברכיבים תזונתיים חיוניים, מבלי להתפשר על הטעם בכלל.

עוגיות כוסמין תמרים בטעם מושלם
בעלות מרקם חלומי עם ביס מענג ומפנק
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 6 כוסות קמח כוסמין מלא
- 3 שקיות אבקת אפייה
- ¾ כוס שמן
- ¼1 כוסות מים פושרים
- 1 כפית קינמון
למלית:
- ממרח תמרים
- קינמון
- אגוזים קצוצים לא חובה
שלבי הכנה
- נערבב את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה למשך בערך 5 עד 7 דקות, הבצק אמור לצאת נעים ולא דביק.
- נחלק את הבצק ל- 5 כדורים ונפתח כל כדור ממש דק עד שלא ניתן עוד לפתוח את הבצק, שלא יהיה עבה.
- נמלא בממרח תמרים וקינמון ואז נגלגל לרולדה ונעשה רק חריצים בבצק, לא עד הסוף.
- ניתן גם להוסיף אגוזים קצוצים למי שאוהב.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 40 דקות.

מקור: עוגיות כוסמין – ורד קטן
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן?
היי תמירה,
כמובן, בהצלחה 🙂
אפשר להשתמש חצי – חצי ,בשני סוגים של קמח.
בשורה התחתונה העוגיות יצאו מאד טעימות וגם נראות בול כמו בתמונה. אבל כמות הנוזלים לא מספיקה, ל-6 כוסות קמח צריך כוס וחצי מים – ואם מדובר בקמח מלא אז לפעמים עוד קצת. הבצק יצא די לא נעים, היה קשה לרדד אותו עם נייר אפייה וגם בלי. השתמשתי בתמרים בואקום שזה הרבה יותר טוב ממרח (אם היה צריך למרוח על הבצק בכלל זה היה נורא) את התמרים אני מרדדת דק בין שני ניירות אפיה ומניחה על הבצק המרודד. הרעיון להוסיף קינמון לבצק מוצלח!
היי תמר,
תודה רבה ששיתפת אותנו בניסיון שלך עם המתכון הזה 🙂
לגבי המים – ייתכן שההבדל נעוץ בהבדלים בין הקמחים. אפילו כשמשתמשים באותו סוג, יש עדיין הבדלים בין היצרניות השונות. לכן, כשעובדים עם בצק, צריך לקחת בחשבון שהמתכון לא יהיה מדויק ב-100%, בעיקר בגלל ההבדלים בין המוצרים שמשתמשים בהם. חשוב ללמוד עם הניסיון שצוברים להרגיש את הבצק: אם הוא קשה מדי אז מוסיפים בהדרגה מים עד שהוא נעשה נעים וגמיש. אם נוזלי מדי, מוסיפים בהדרגה קמח, כף אחת בכל פעם, עד שאפשר לעבוד אותו.
שבת שלום וחתימה טובה
אפשר להשתמש בשמן זית במקום שמן רגיל?
היי ברכה,
בטח, ייצאו מעולות.
צום קל וחתימה טובה