עוגיות טחינה ממכרות במיוחד, ללא גלוטן וללא ביצים ועם תוספת חלבה שמשדרגת כל ביס ומעלה אותן רמה! תקראו להן עוגיות טחינה או עוגיות חלבה, כך או כך העוגיות ממכרות כל כך, שאתם חייבים לטעום! קערה אחת, יוצרים כדורים ולתנור!
עוגיות טחינה ללא גלוטן וללא ביצים
מרכיבים
- 200 גרם חמאה
- ½ כוס סוכר
- 1 כוס חלבה מפוררת
- ¾ כוס טחינה
- 1 כפית אבקת אפיה או אבקת סודה לשתייה
- 100 גרם שקדים טחונים
- 2 כוסות תערובת רב תכליתית ללא גלוטן
- מצרכים לקישוט:
- שקד חצוי או אגוז מלך
- אבקת סוכר
שלבי הכנה
- מחממים תנור טורבו ל-160 מעלות.
- מערבבים את כל הרכיבים יחד, יוצרים כדורים, מניחים בתבנית, נועצים חצי שקד בכל כדור, לוחצים מעט (לפחוס את העוגייה)
- ואופים עד הזהבה קלה.
- מוציאים ומניחים בצד עד קירור מלא. חשוב לא לגעת עד קירור מוחלט כי רק לאחר הקירור העוגיות מתקשות וניתן לאחוז בהן, לסיום מפזרים אבקת סוכר.
הערות וטיפים
מקור: זיוה כהן עושה קסמים במטבח
מוזמנים לעקוב בדף הפייסבוק | ובאינסטגרם
להשאיר תגובה