עוגיות טחינה ושוקולד צ’יפס, ללא גלוטן וללא תוספת סוכר לבן – בריאות וטעימות! מתכון פשוט להכנת עוגיות טחינה בגרסה מפנקת יותר מעוגיות רגילות וכל מי שיטעם ירעיף מחמאות! עוגיות בריאות שכיף לאכול ואפילו בלי נקיפות מצפון.
עוגיות טחינה ושוקולד צ’יפס
מרכיבים
- 1 כוס טחינה גולמית
- 3 כפות סירופ מייפל טהור
- 2 ביצים
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כוס שוקולד צ’יפס -מספיק גם פחות! אפשר להשתמש ב 66% שוקולד מריר
שלבי הכנה
- מערבבים הכל למעט שוקולד צ’יפס (עדיף עם מקצף ידני)
- מוסיפים את השוקולד בתנועת קיפול
- מחממים תנור ל־180 מעלות לשפוך את הבלילה על תבנית אפייה מרופד בנייר אפייה!
- מרדדים ויוצרים (עם מרית) צורה של רולדה לא גבוהה ואופים 15 דקות.
- מוציאים מיד, ומפזרים שוקולד צ’יפס מלמעלה ואפשר גם להוסיף קצת מלח גס, למי שבעניין.
מקור: Chaviva Tropper Battat
שלום!כמה זה כוס טחינה?יש כל מיני מידות
היי,
גודל הכוס אינו משנה, מה שחשוב הוא להשתמש באותה כוס לכל אורך המתכון בלי להחליף.
בהצלחה!
הי, איפה לאכסן בקיץ?
היי אניה,
אם חם מדי בסביבת המטבח, כדאי לשמור במקרר ואפשר גם להקפיא בקופסה אטומה היטב.
בהצלחה ובתיאבון!