עוגיות טחינה הן בול מה שצריך לצורך הפסקה מתוקה ורגועה לצד הקפה. לקבלת ביס חלומי ונמס בפה.
הכנה שלהן קלה, בחוויית טעמים מטריפה, ולכם יהיה פינוק מתוק שיחכה לכם כל יום על השיש.
עוגיות טחינה וכוסמין מלא נמסות בפה
ביס חלומי ונמס בפה שישאיר אתכם מכורים במהירות!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית 240 מ”ל
- תבנית בינונית
מרכיבים
- ½3 כוסות קמח כוסמין קמח מלא
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס סוכר אפשר חצי כוס ואפשר סוכר חום
- 1 כף תמצית וניל
- 200 גרם חמאה רכה מאוד
- ¼1 כוסות טחינה גולמית
שלבי הכנה
- לערבב את כל חומרי העוגיות עם היד עד שהכל מתאחד ומתקבל בצק יציב.
- לגלגל לכדורים קטנים ולהניח במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לשטח מעט, לפזר שומשום ולאפות על 170 מעלות 20 דקות ולא יותר.
- להוציא ולא לגעת עד קירור מלא כי אחרת העוגיות יתפרקו.
מקור: חני קונאשוילי
תודה על המתכון
יש אפשרות להחליף חמאה בשמן קוקוס? או רכיב אחר בריא יותר?
תודה
היי דינה,
כמובן, בהצלחה!
האם ניתן להחליף בסוכר סוויטנגו?
היי יפה,
בטח! בהצלחה 🙂
היוש האם ניתן להחליף לקנח מלא רגיל או חצי מלא וחצי לבן. תודה
היי דורית,
כמובן!! שבת שלום וחתימה טובה
כמה עוגיות אמורות לצאת ?
היי טלי,
בין 30 ל-40 עוגיות, תלוי עד כמה קטנות/גדולות את מעצבת אותן.
צום קל וחתימה טובה