מתכון של עוגיות שוקולד ביסקוטי ללא תוספת סוכר לבן ובלי שמן כלל.
עוגיות בשילוב שקדים או אגוזים קראנצ’יים וסילאן שיוצרים יחד טעם שוקולדי עשיר ועמוק!
עוגיות ביסקוטי ללא תוספת שמן
קינוח איטלקי קלאסי מופלא בגרסה ללא סוכר לבן
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 200 גרם קמח מנופה
- 1 שקית שקית אבקת אפייה 10 גרם
- ¼ כפית מלח
- 25 גרם אבקת קקאו 2 כפות
- 200 גרם שקדים/אגוזים/כל מה שבא לכם קלויים טיפה במחבת
- 2 ביצים
- ½ כוס סילאן
שלבי הכנה
- נערבב את כל החומרים היבשים בקערה אחת.
- בקערה נפרדת נטרוף 2 ביצים עם חצי כוס סילאן.
- נוסיף את הקערה הרטובה לקערה היבשה, נערבב עד לקבלת בצק דביק במיוחד.
- נקמח משטח אפייה, ניצור מהבצק כיכר לחם לאורך.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל-30-40 דקות ל-170 מעלות (לא טורבו), עד שמשחים ונהיה כיכר לחם יציבה.
- נוציא מהתנור ונוריד ל-150 מעלות.
- נחכה כמה דקות שהלחם יצטנן, נפרוס כל עוגייה לעובי של סנטימטר ומכניסים שוב לתנור לעוד רבע שעה.
- נוציא להצטננות.
הערות וטיפים
העוגיות מקבלות את הפריכות שלהן רק אחרי שהן מתקררות!
מקור: חן שובל
מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם @crepe_bite
להשאיר תגובה