העוגיות הכי מפורסמות ואהובות ברשת חוזרות.
מתכון להכנת עוגיות אלפחורס קלות להכנה והכי טעימות שיש .
עוגיות אלפחורס קלות להכנה וטעימות
בצק חמאתי וחלומי במלית מפנקת
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 חבילה מרגרינה 200 גרם
- 3 חלמונים
- ½ כוס אבקת סוכר
- 1 כוס קורנפלור
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1 שקית אבקת אפייה 80 גרם
- 3 כוסות קמח בהדרגה
למלית:
- קרם לוטוס
- קוקוס
שלבי הכנה
- ללוש את כל המרכיבים של הבצק יחד עם רק 2 כוסות קמח, ואת הכוס קמח הנוספת להוסיף לאחר מכן לפי הצורך.
- ללוש לבצק אחיד. להוריד את הבצק למשטח מקומח קלות וללוש עוד מעט.
- אפשר להשאיר את הבצק לילה שלם במקרר אם רוצים.
- לחלק את הבצק לשלושה כדורים, ואז לרדד לעלה על משטח מקומח.
- לקרוץ לעיגולים עם קורצן או עם כוס, ואז לסדר בתבנית.
- להכניס לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות עד שזה משחים טיפה ואז מוציאים מהתנור. בערך 10-12 דקות.
- אחרי שהעוגיות מתקררות, למרוח בקרם לוטוס וסוגרים עם עוד עוגייה, ואז לטבול בקוקוס.
- אפשר לשמור בהקפאה לאחר האפייה.
מקור: עוגיות אלפחורס – שושנה אסולין
בקשר לאלפחורס … :
-מה זה קרם : “לוטוס” …???
היי אברהם,
מדובר בממרח לוטוס, כמו העוגיות 🙂
אבל אתה בהחלט יכול להשתמש בממרח ריבת חלב או כל ממרח אחר שאתה אוהב.
בהצלחה!