הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגיות אגוזים: מתכון מרוקאי אותנטי (ללא גלוטן)

עוגיות אגוזים
צילום: חסן שייח

עוגיות אגוזים מטריפות, ללא גלוטן, שמתאימות למשלוח מנות! מתכון פשוט להכנת עוגיות קטנות ומשגעות!

קבלו מתכון מושלם להכנת עוגיות אגוזים מפנקות ביותר, שניתן לשלב במשלוח מנות וללא ספק ישדרגו אותו. עוגיות טעימות, שמי שמכיר אותן ללא ספק טעם העוגיות יזכיר לו את המטבח של אמא או של סבתא.

עוגיות אגוזים

עוגיות אגוזים מתכון מרוקאי אותנטי

הדפסה
מתכון קל להכנת עוגיות אגוזים משגעות, ללא גלוטן ועם טעם של פעם.
של: חסן שייח’

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית

מרכיבים

  • אגוזי מלך 400 גרם
  • שקדים טחונים 100 גרם
  • 1 כף ריבת משמש
  • סוכר 100 גרם
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 ביצה עד 2 ביצים
  • ½ כף חמאה רכה
  • מי פריחת התפוז מעט
  • אבקת סוכר לפיזור

שלבי הכנה

  • נטחן את אגוזי המלך לאבקה, לא דקה מדי.
  • מערבבים את כל המרכיבים, מתחילים מביצה אחת בלבד.
  • בהתאם למרקם הבצק מוסיפים את הביצה השנייה או רק את החלמון.
  • לוקחים כדורי בצק קטנים, מרטיבים מעט את הידיים במי פריחת התפוז ואז מגלגלים את הכדורים באבקת סוכר.
  • מניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותם מעט עם היד.
  • אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות במשך 12-15 דקות. לפי התנור שלך, אבל לא יותר, כדי שהעוגיות לא יהיו קשות.
  • השאירו אותם להתקרר על רשת לאחר הוצאתם מהתנור.

הערות וטיפים

העוגיות נשמרות היטב במשך כמה ימים בקופסת מתכת.
עוגיות אגוזים
צילום: חסן שייח

מקורHassane Cheikh