תמיד רציתם להכין עוגת שמרים איכותית כמו בקונדיטוריות אך לא ידעתם איך להתחיל? אז המתכון זה הוא בול בשבילכם!
אז קבלו את המדריך המלא להכנת עוגות שמרים מענגות טעימות ונדירות במיוחד.
עוגות שמרים מענגות עם מגוון מליות
עוגה באיכות מדהימה עם טעם של קונדיטוריות.
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
לבסיס הבצק:
- 1 קובייה שמרים טריים 50 גרם
- ½ כוס חלב פושר
לבצק:
- 1 ק”ג קמח
- ¾ כוס סוכר
- 4 ביצים L בטמפ’ החדר
- ¾ כוס חלב פושר
- 1 כף מלח
- 200 גרם חמאה רכה מאוד בטמפ החדר
למלית שוקולד עשירה: (כמות ל-4 עוגות)
- 300 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 140 גרם חמאה
למלית קקאו: (כמות ל-2 עוגות)
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות קקאו
- ½ כפית קינמון
- 50 גרם חמאה
למלית נוטלה: (כמות ל-2 עוגות)
- ¾ כוס ממרח נוטלה
למלית חלבה-שוקולד: (כמות ל-2 עוגות)
- ¾ כוס ממרח חלבה
- 50 גרם שוקולד מריר מגורר
למלית שוקולד נוגט: (כמות ל-2 עוגות)
- ¾ כוס ממרח שוקולד
- 2-3 כפות אבקת נוגט או מורחים מעל ממרח נוגט בשכבה דקה
לזיגוג:
- 1 ביצה – רק החלמון
- 1 כף חלב
לסירופ סוכר:
- ½ כוס 100 גרם סוכר
- ½ כוס 120 מ”ל מים
שלבי הכנה
לבסיס הבצק:
- לערבב בקערה שמרים עם חלב, עד שהשמרים נמסים.
- להניח ל-10 דקות, עד שמופיעות בועות.
להכנת הבצק:
- לשים קמח במיקסר עם וו לישה, וליצור שתי גומות. באחת שמים את ראש העיסה. בשנייה – סוכר, ביצים וחלב.
- לעבד במהירות נמוכה, עד שמתהווה בצק.
- להוסיף מלח וחמאה בהדרגה, ונעבד כ-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ודביק.
- להעביר את הבצק לקערה גדולה, נכסה בניילון נצמד, ונניח לתפוח כשעה עד להכפלת הנפח (או נעביר לתפיחה במקרר למשך הלילה)
- להוציא את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. נחלק ל-4 חלקים. נלטף כל חלק במעט קמח.
- להניח למנוחה של 20 דקות. נרדד כל חלק למלבן בעובי 1 ס”מ ובגודל 40X45 ס”מ פחות או יותר. נמרח במלית הרצויה, ונגלגל לרולדה הדוקה.
- להתפיח בתבנית אינגליש קייק מקומחת כ-40 דקות, עד להכפלת הנפח.
- לחמם תנור ל-180 מעלות על תוכנית אפייה רגילה.
- להבריש את הבצק בחלמון מעורבב בחלב. נאופה כ-25 דקות. להמנע מאפיית יתר, רק עד שהעוגות שחומות וריחניות.
- להבריש אותן בסירופ סוכר כשהן חמימות הישר מן התנור.
לעיצוב עוגת שושנים:
- להכין רולדה. נפרוס כל רולדה ל-7-6 פרוסות בעובי 5-4 ס”מ.
- להעמיד את הפרוסות, כשצידן החתוך כלפי מעלה בצורת פרח על תבנית בקוטר 24 ס”מ, מרופדת בנייר אפייה.
- הפרוסות לא אמורות לגעת זו בזו, והן מתחברות רק במהלך התפיחה והאפייה. נתפיח ונזגג לפי ההוראות שצוינו במתכון.
- האפייה תיארך קצת יותר – 35-30 דקות. היזהרו מאפיית יתר.
לעיצוב שבלולים אישיים:
- להכין רולדות. נפרוס כל רולדה ל-7-6 פרוסות בעובי 5-4 ס”מ.
- להעמיד אותן כשצידן החתוך כלפי מעלה, באופן מרווח מאוד על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- להכניס את הקצה למטה כדי שפיתוליו לא ייפתחו במהלך התפיחה והאפייה.
- להתפיח ונזגג לפי הוראות המתכון הבסיסי.
- לאפות 20-15 דקות בחום של 180 מעלות. אפשר להכין מראש, להקפיא עטופים ברדיד אלומיניום, ולחמם ב 180 מעלות (עטופים ישר מהמקפיא).
לעיצוב עוגת קראנץ:
- להתחיל ברולדת שמרים רגילה ואז נחצה כל רולדה לאורכה (כך שפיתולי המילוי חשופים).
- לפתל את שני החצאים לבורג ונניח בתבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות, נתפיח ואופים כמו שמצוין במתכון הבסיסי.
לעיצוב עוגת בבקה:
- לחלק את הבצק ל-6 חלקים. לרדד כל חלק למלבן באורך 45 ס”מ וברוחב 20 ס”מ.
- למלא ונגלגל לרולדה ארוכה וצרה יחסית. נפתל כל זוג רולדות לבורג.
- לנניח כל בורג בתבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס”מ, משומנת ומקומחת.
- להתפיח עד להכפלת הנפח. מזגגים בחלמון ואופים בחום של 180 מעלות 50-45 דקות.
להכנת מלית שוקולד עשירה :
- להמיס 300 גרם שוקולד מריר קצוץ עם 140 גרם חמאה.
- מניחים להתקרר, עד שהתערובת מגיעה למרקם נוח למריחה.
למלית קקאו:
- לערבב 1/2 כוס סוכר עם 2 כפות קקאו ו-1/2 כפית קינמון.
- לחמם 50 גרם חמאה, עד שהיא רכה מאוד אך לא נמסה.
- למרוח את מלבן הבצק בחמאה ולפזר את תערובת הסוכר והקינמון מעל.
להכנת מלית נוטלה:
- למרוח 3/4 כוס ממרח נוטלה על מלבן הבצק.
- להכנת מלית חלבה-שוקולד:
- למרוח את הבצק ב-¾ כוס ממרח חלבה.
- לפזר 50 גרם שוקולד מריר מגורר מלמעלה.
להכנת מלית שוקולד נוגט:
- למרוח את הבצק ב-3/4 כוס ממרח שוקולד שאוהבים
- לפזר 2-3 כפות אבקת נוגט (או מורחים מעל ממרח נוגט בשכבה דקה)
להכנת סירופ סוכר:
- בסיר קטן להניח את הסוכר ומים, ונביא לרתיחה ונבשל עוד 2-3 דקות לקבלת תמיסה אחידה.
- להבריש את העוגה בסירופ מיד בצאתה מן התנור.
לאחסון והגשה:
- לצנן את העוגות. לשמור את העוגות מכוסות בניילון נצמד בטמפרטורת החדר. הן לא נשמרות היטב, לכן מאחסנים בטמפרטורת החדר רק ביום הראשון של האפייה ולאחר מכן מקפיאים.
- ניתן להקפיא לפני האפייה – נקפיא את הרולדות המעוצבות לפני התפיחה השנייה. נפשיר במקרר למשך הלילה, ונתפיח כרגיל ואופים.
- או לאחר האפייה – נאפה את העוגות קצת פחות זמן (בערך 5 דקות). לצנן לחלוטין, לעטוף ברדיד אלומיניום ונקפיא.
- לפני ההגשה לחמם ב-180 מעלות במשך 10-7 דקות. החימום הסופי בתנור יסיים את האפייה.
מקור: עוגות שמרים – אריאלה גולדמן
להשאיר תגובה