קבלו מתכון של עוגה ללא קמח עם פרג ושוקולד.
עוגה מעולה שכולם יוכלו ליהנות ממנה, גם מי שרגיש לגלוטן.

עוגה ללא קמח עם פרג ושוקולד
עוגה מעולה בלי גלוטן רכה וטעימה!
ציוד
- תבנית קפיץ 24 / שתי תבניות אינגליש קייק
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 100 גרם שוקולד מריר 1 חפיסה
- 100 גרם חמאה 1 חבילה
- 5 ביצים M אני שמתי 4 ביצים L
- 1 כוס סוכר 200 גרם
- 2 כוסות פרג טחון טרי 200 גרם – ממליצה על פרג טחון טרי מחנות תבלינים ולא את השקיות שמוצאים בסופר.
- 100 גרם שקד טחון שקית
- 2 כפות קורנפלור 30 גרם
- קורט מלח
- 1 כף ברנדי אני לא שמתי
- ¼ כפית תמצית וניל
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר – קצוץ 1 חפיסה
- ½ מיכל שמנת מתוקה 125 מ"ל
שלבי הכנה
- נחמם תנור ל- 160 מעלות.
- נמיס שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי (סיר אדים).
- בקערה נקציף את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
- בקערה נפרדת נערבב – פרג טחון, שקד טחון, מלח וקורנפלור.
- נוסיף לביצים המוקצפות את תערובת החמאה ושוקולד המומס.
- נקציף במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים.
- נקפל בעדינות עם היבשים.
- נוסיף תמצית וניל וברנדי ומקפלים עד לאחידות.
- נאפה כ 30-35 דקות עד שקיסם יוצא נקי ונצנן את העוגה.
להכנת הציפוי:
- נחמם שמנת לרתיחה.
- נוסיף את השוקולד ונערבב לתערובת חלקה או פשוט נמיס יחד במיקרוגל ונשפוך את הציפוי על העוגה.

מקור: Linda's Home Made
עוגה טעימה מאוד.הכרם למזוג חם או קר ועל העוגה כשהיא קרה או חמה?.
היי נסים,
לשפוך קרם חמים על עוגה חמה זה הכי טוב, ומומלץ גם ליצור חורים עם שיפוד שהיא תתמלא בשוקולד.
בהצלחה!