עוגה דלת קלוריות בשילוב שוקולד עשיר ומפנק ומראה שיש מהמם! מתכון פשוט לעוגה קלילה ומפנקת, שאפשר לאכול ללא נקיפות מצפון. עוגה מרשימה למראה, מרקם מושלם וטעם שגם אם אתם לא שומרי משקל, מומלץ לכם להכין!
עוגה דלת קלוריות שיש שוקולד
ציוד
- תבנית אינגליש קייק
מרכיבים
- 1 ביצה L או 2 ביצים M
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼ כוס שמן
- 1 כוס קמח
- ½ כוס ריוויון
- 2 כפות מים
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ¼ כפית סודה לשתייה
- לתערובת שוקולד:
- 1 כף קקאו
- 2 כפיות סוכר
שלבי הכנה
- טורפים בקערה ביצים עם סוכר ותמצית וניל במשך חצי דקה.
- מוסיפים שמן וריוויון ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים ונערבב עד אחידות. יוצקים חצי מהכמות לתבנית משומנת.
- מוסיפים ליתרה קקאו וסוכר ומערבבים. יוצקים במפוזר מעל התערובת שבתבנית ומערבבים קלות בעזרת שיפוד שיפוד 3 או 4 פעמים לקבלת מראה שיש.
- אופים ב־175 מעלות, בתנור שחומם מראש במשך ככחצי שעה עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש. להיזהר מאפיית יתר.
מקור: עוגה דלת קלוריות – ענבל בן ברוך – ענבלוגה
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם ודף פייסבוק!
היי ניתן להחליף את הריביון במוצר פרווה?
היי אתי,
כן, אפשר להשתמש בשמנת צמחית או חלב צמחי.
בהצלחה 🙂
כמה קלוריות יש בכל העוגה ובחלוקה למנות?
היי הדס,
לא נוכל להתחייב על מספר קלוריות. תוכלי לחשב לפי כמות החומרים.
בהצלחה!