מתכון להכנת עוגה דלת קלוריות של שוקולד עשיר ומפנק.
עוגה קלילה והכי קלה להכנה המפנקת אתכם בחוויית טעמים ללא נקיפות מצפון.


עוגה דלת קלוריות שיש שוקולד
עוגה דיאטטית זו היא בול בשבילכם!
ציוד
- תבנית אינגליש קייק
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 ביצה L או 2 ביצים M
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼ כוס שמן
- 1 כוס קמח
- ½ כוס ריוויון
- 2 כפות מים
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ¼ כפית סודה לשתייה
לתערובת שוקולד:
- 1 כף קקאו
- 2 כפיות סוכר
שלבי הכנה
- לחמם תנור מראש ל-175 מעלות.
- בקערה לשים את הביצים עם הסוכר ותמצית וניל, ולטרוף במטריפה למשך חצי דקה.
- להוסיף את השמן וריוויון ולערבב.
- להוסיף את הקמח, אבקת אפייה, וסודה לשתייה, ולערבב היטב.
- להוסיף לבסוף את המים ולערבב עד להטמעת כל החומרים יחד.
- למזוג חצי מהכמות לתבנית אינגליש קייק משומנת.
- להוסיף ליתרה שיש בקערה את הקקאו והסוכר ולערבב.
- למזוג במפוזר מעל התערובת הלבנה שבתבנית ולבצע ערבוב שיפוד 3 או 4 פעמים לקבלת מראה שיש.
- לאפות כחצי שעה עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש.
הערות וטיפים
להיזהר מאפיית יתר.

מקור: ענבל בן ברוך – ענבלוגה
מה אפשר במקום ריויון? תודה על המענה
היי דניאלה,
אפשר במקום להשתמש בחלב צמחי, יוגורט, מים, מיץ.
בהצלחה!