הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

עוגה גבינה אפויה ביתית טעימה

מתכון עוגת גבינה

מתכון להכנת עוגה גבינה אפויה ביתית טעימה ומפנקת!

עוגת גבינה מאוד טעימה, הדרך המושלמת לפתוח את היום!

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה ביתית טעימה

הדפסה
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
של: ויקה אוסטרובסקי

ציוד

  • תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ
  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

לשכבת הבסיס:

  • 200 גרם עוגיות
  • 100 גרם חמאה מומסת 1 חבילה

לשכבת הגבינה:

  • 6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 1 כוס סוכר
  • 750 גרם גבינה לבנה 9% 1 חבילה גדולה
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה 15% 1 גביע
  • 4 כפות קמח / קונפלור

לציפוי:

  • 300 מ"ל לשמנת חמוצה ½1 גביעים
  • ½2 כפות אבקת סוכר או סוכר

שלבי הכנה

  • נקציף את החלבונים במיקסר וכאשר נוצר קצף להוסיף את הסוכר ולהקציף עד למרקם יציב ואוורירי.
  • נערבב באותו הזמן את החלמונים עם הגבינות , השמנת ועם הקמח.
  • נוסיף שליש מהקצף לתערובת עם החלמונים ולערבב ואת שאר הקצף להוסיף בקיפול לתוך תערובת החלמונים.
  • נוציא את התבנית עם הביסקוויטים מהתנור ולשים בה את תערוב הגבינה ולשים בתנור ל15 דקות.
  • לאחר 15 דקות להוריד את הטמפ' בתנור ל140 מעלות צלזיוס לעוד כ-60 דקות עד שהעוגה זהובה ,אבל עדיין רוטטת במרכז.

הכנת הציפוי:

  • נערבב את השמנת עם הסוכר ולצפות את העוגה בציפוי ולהחזיר לתנור מכובה ! עד שהעוגה מתקררת.
  • לאחר שהעוגה התקררה בתנור ,לשים את העוגה במקרר לשש שעות לפחות.

הכנת הבסיס:

  • נשבור את העוגיות לפירורים להוסיף אליהם את החמאה המומסת .
  • נשטח בתבנית אפייה ונכניס למקפיא את התבנית.
  • נחמם את התנור ל190 מעלות ולשים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים ליצירת סביבה עשירה באדים.
מתכון עוגת גבינה
צילום: ויקה אוסטרובסקי

מקור: ויקה אוסטרובסקי