מתכון להכנת עוגה גבינה אפויה ביתית טעימה ומפנקת!
עוגת גבינה מאוד טעימה, הדרך המושלמת לפתוח את היום!

עוגת גבינה אפויה ביתית טעימה
מתכון נוסטלגי בהכנה קלה
ציוד
- תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לשכבת הבסיס:
- 200 גרם עוגיות
- 100 גרם חמאה מומסת 1 חבילה
לשכבת הגבינה:
- 6 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
- 1 כוס סוכר
- 750 גרם גבינה לבנה 9% 1 חבילה גדולה
- 200 מ"ל שמנת חמוצה 15% 1 גביע
- 4 כפות קמח / קונפלור
לציפוי:
- 300 מ"ל לשמנת חמוצה ½1 גביעים
- ½2 כפות אבקת סוכר או סוכר
שלבי הכנה
- נקציף את החלבונים במיקסר וכאשר נוצר קצף להוסיף את הסוכר ולהקציף עד למרקם יציב ואוורירי.
- נערבב באותו הזמן את החלמונים עם הגבינות , השמנת ועם הקמח.
- נוסיף שליש מהקצף לתערובת עם החלמונים ולערבב ואת שאר הקצף להוסיף בקיפול לתוך תערובת החלמונים.
- נוציא את התבנית עם הביסקוויטים מהתנור ולשים בה את תערוב הגבינה ולשים בתנור ל15 דקות.
- לאחר 15 דקות להוריד את הטמפ' בתנור ל140 מעלות צלזיוס לעוד כ-60 דקות עד שהעוגה זהובה ,אבל עדיין רוטטת במרכז.
הכנת הציפוי:
- נערבב את השמנת עם הסוכר ולצפות את העוגה בציפוי ולהחזיר לתנור מכובה ! עד שהעוגה מתקררת.
- לאחר שהעוגה התקררה בתנור ,לשים את העוגה במקרר לשש שעות לפחות.
הכנת הבסיס:
- נשבור את העוגיות לפירורים להוסיף אליהם את החמאה המומסת .
- נשטח בתבנית אפייה ונכניס למקפיא את התבנית.
- נחמם את התנור ל190 מעלות ולשים בתחתית התנור תבנית עם מים חמים ליצירת סביבה עשירה באדים.

מקור: ויקה אוסטרובסקי
להשאיר תגובה