מתכון של עוגה בחושה תותים בקצפת, עוגה אומנות שמתאימה במיוחד לעונת החורף! מתכון קל ומהיר לעוגת מגרה ומרהיבה ביופייה, שכל אחד יכול להכין.
תותים וקצפת הם שילוב מדהים, את זה כולנו יודעים – אבל תותים, קצפת ועוגה הם שילוב אפילו יותר מושלם. גן עדן! פשוט להתענג על כל ביס.

עוגה בחושה תותים בקצפת
מתכון קל ומהיר לעוגת מגרה ומרהיבה
ציוד
- תבנית בקוטר 24
- מיקסר
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
לעוגה:
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כוס מיץ תפוזים
- ½ כוס של שמן
- 1 כף ברנדי
- 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל 80 גרם
לקרם:
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 500 מ"ל
- 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל 80 גרם
- 1 כוס חלב
לקישוט:
- 1 קופסה תותים
- 2 כפות סוכר
שלבי הכנה
- לחמם תנור 170 מעלות.
- להשרות את התותים עם הסוכר, כ 2 שעות בקירור.
- להקציף במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך כשש דקות.
- נוסיף איטי איטי את השמן ומיץ התפוזים והברנדי. ואחרי שהתערבבו נוסיף גם את הקמח והאינסטנט פודינג וניל.
- את הבלילה שקיבלנו ניצוק לתבנית בקוטר 24.
- נכניס הכל לתנור שחיממנו מראש (170 מע') (כדי לבדוק שהעוגה מוכנה ננעוץ סכין או שיפוד) .
- אחרי שהעוגה מצטננת לגמרי, נחצה אותה לשני חצאים.
הכנת הקרם:
- מהנוזלים של התותים שהשרנו נטפטף מעט ונמרח את הקרם שהכנו מקודם במיקסר.
- את החצי השני של העוגה נניח מעל לקרם, נטפטף שוב מהנוזלים של התותים.
- נזלף למעלה עוד מהקרם ונניח בצורה יפה את התותים לקישוט.

מקור: קרן חביב
להשאיר תגובה