מתכון של עוגה בחושה קלה של שוקולד צ’יפס, שלוקחת רבע שעה הכנה!
עוגה שניתן לשנות את כמות הסוכר וכמות השוקולד צ’יפס ולעשות אותה פחות מתוקה או יותר.
עוגה בחושה קלה שוקולד צ’יפס
עוגה שתשים אתכם במרכז העניינים!
ציוד
- ספריי חמאה או חמאה מומסת
- תבנית: גודל 24
- מידה: כוס חד פעמית קרטון חמה 240 מ”ל
מרכיבים
- 4 ביצים L
- ¾ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1 כפית גרידת תפוז
- 3 כוסות קמח תופח
- 2 כוסות שוקולד צ’יפס
שלבי הכנה
- בקערה לשבור 4 ביצים L שלמות ולהקציף לקצף מעט תפוח.
- בהדרגה ובערבוב איטי להוסיף 3/4 כוס סוכר , 2 סוכר וניל, כוס שמנת מתוקה וכפית גרידת תפוז.
- לאחר שאיחדנו את כל התערובת נעבור לעיקר, בקערה לערבב 3 כוסות קמח תופח.
- בקערה נוספת לשים 2 כפות מהקמח, לשפוך לתוכה 2 כוסות שוקולד צ’יפס.
- לערבב טוב טוב שהקמח יבוא במגע עם השוקולד צ’יפס , על מנת שלא ישקע בתנור לתחתית התבנית.
- את הקמח להוסיף לבלילה בעדינות לאיחוד.
- לאחר מכן ישר לקפל פנימה את השוקולד צ’יפס בקיפולים עד לבלילה אחידה.
- להבריש תבנית בספריי חמאה או חמאה מומסת.
- אפייה של 170 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש.
מקור: סיוון אסולין
להשאיר תגובה