מתכון של עוגה בחושה איכותית טעימה וקלה במיוחד להכנה.
2 קערות בלבד, ערבוב קליל ביד, מזיגה של רוטב שוקולדי שמנתי, ולתנור.


עוגה בחושה קלה ומופלאה עם שוקולד ושמנת
עונג שבת מתוק ומטריף לכל השבוע.
ציוד
- כוס: 240 מ"ל
- 2 תבניות אינגליש קייק
מרכיבים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר אפשר פחות
- 1 סוכר וניל
- ¼ כוס שמן
- 1 מיכל שמנת מתוקה פחות 3 כפות נצטרך לשוקולד
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה 10 גרם
- 100 גרם שוקולד מריר /חלב 1 חפיסה
- 3 כפות שמנת מתוקה
שלבי הכנה
- שמים בקערה ביצים, כוס סוכר וסוכר וניל וטורפים עם מטרפה ידנית.
- מוסיפים שמן, מיכל שמנת מתוקה פחות 3 כפות (נצטרך אותן לשוקולד) ומערבבים היטב.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומערבבים רק עד איחוד.
- בקערה קטנה שמים שוקולד מריר /חלב + 3 כפות שמנת מתוקה.
- ממיסים במיקרו ומערבבים היטב.
- מערבבים את הרוטב עם שליש מתערובת העוגה.
- בשתי תבניות אינגליש קייק משומנות שמים את תערובת העוגה באופן שווה.
- את שליש תערובת השוקולד שופכים מעל התערובת הבהירה באופן שווה.
- בעזרת סכין או שיפוד עושים סיבובים (לא הרבה) ואופים על 170 מעלות כ-40 דקות בטורבו.

מקור: עוגה בחושה קלה. חני קונאשוילי
אפשר להחליף שמנת מתוקה על מנת שהעוגה תהיה פרווה ופחות קלוריות?