5 דקות הכנה, קערה אחת ויש לכם עוגה בחושה במראה של עוגת שיש! מתכון מנצח לעוגה שתמיד כיף לאכול לצד הקפה, טעימה וגורפת מחמאות ובמרקם אווורירי מפנק במיוחד! עוגה קלה שמכינים ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים!
עוגה בחושה ב־5 דקות
מתכון מנצח לעוגה בחושה משגעת שמכינים במהירות
ציוד
- 1 כוס מידה
- 2 תבניות אינגליש קייק או לחד פעמי בינונית
מרכיבים
- 4 ביצים גדולות מספר 1
- 1 כוס סוכר 200 גרם
- ½ 2 כוסות קמח 300 גרם
- ½2 כפיות אבקת אפייה
- ¾ כוס מיץ תפוזים
- ¾ כוס שמן
- מלח קורט
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף שוקולית
- 1 כפית קינמון
- 1 כף סוכר חום דמררה
שלבי הכנה
- מערבבים ביצים, סוכר, מיץ, שמן, קמח, מלח, וניל לתערובת אחידה.
- מוציאים כחצי כוס מהבלילה, מערבבים שוקולית, קינמון וסוכר חום ומוסיפים לבלילה.
- יוצקים קצת יותר ממחצית הכמות של הבלילה הבהירה.
- מעל יוצקים את הבלילה הכהה.
- מעל מוסיפים את שארית הבלילה הבהירה.
- מערבבים מעט בשביל יצירת צורות.
- אופים ב־180 מעלות במשך כ־45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ומצננים.
מקור: Liora Shomron
להשאיר תגובה