מתכון מושלם וקל של עדשים שחורות מונבטות עם בטטה – מנה קלילה בטעמים עשירים ועסיסיים.
מעולה כסלט משביע ומפנק, מנה ראשונה מצוינת על שולחן הסלטים של שבת או כתוספת מלאת בריאות לצד ארוחה עיקרית.

עדשים שחורות עם בטטה כתומה
מנה קלילה עשירה ובריאה שאסור לכם לפספס!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- סיר
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 1 כוס עדשים מונבטות
- בטטה גדולה חתוכה לפרוסות
- מעט פטרוזיליה קצוצה
- כף שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות מיץ לימון
- כפית סילאן טבעי ללא סוכר
שלבי הכנה
- תחילה מנביטים את העדשים – משרים אותן במים לכמה שעות טובות או לילה שלם.
- מסננים ושוטפים ופורסים על מגבת לייבוש ולהנבטה.
- מדי כמה שעות שוטפים את העדשים שוב במים עד שגדלים מכל אחת נבטוטים קטנים.
- לאחר ההנבטה מבושלים את העדשים במים רותחים עם מעט מלח עד לריכוך.
- לאחר הבישול מסננים ושמים בקערה.
- חותכים בטטה לפרוסות ועם המכשיר עושים צורת צ’יפס.
- אופים אותן לריכוך וצלייה ולאחר האפייה.
- מוסיפים לקערת העדשים ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה.
- בקערית קטנה מערבבים היטב את התבלינים, השמן, הלימון והסילאן ומזלפים ערבב מעל הסלט.

מקור: צביה אורן
להשאיר תגובה