הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

ספינג’ קל ללא שמרים (ללא גלוטן)

מתכון ספינג'

קבלו מתכון של סופגניות מרוקאיות שלא תוכלו להפסיק לזלול!

ספינג’ ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא שמרים, ללא מרגרינה.

מתכון ספינג'
צילום: שרית ברסקה
מתכון ספינג'

ספינג’ קל ללא שמרים (ללא גלוטן)

הדפסה
בטעם שלא נופל מהמתכונים הרגילים!
של: שרית ברסקה

ציוד

  • סיר טיגון

מרכיבים

  • קמח שקדים 200 גרם
  • 1 כף קסאנטן גאם
  • 1 כף + כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות תמצית וניל
  • ½ חבילה חמאה מומסת 50 גרם
  • 3 כפות סוכר סוויטאנגו
  • ½ כוס מים פושרים + 3 כפות

שלבי הכנה

  • נמיס את החמאה עם 3 כפות סוכר סוויטאנגו.
  • נניח בקערה את כל המרכיבים היבשים ואז את הנוזליים.
  • נערבב טוב טוב עד לקבלת תערובות אחידה ורכה לא נוזלית.
  • נחלק את הבצק לכדורים כ 10 יחידות בנוניות.
  • בכלי עמוק נחמם שמן MCT עד 100 מעלות.
  • נוריד את הלהבה ללהבה בנונית עד קטנה לפי העין .
  • נרטיב מעט את הידיים שהבצק לא ידבק .
  • מהכדורים ניצור מעין בייגלה פשוט עושים לכדור חור באמצע מותחים מעט שיקבל צורה של בייגלה ונטגן בשמן עמוק.
  • נטגן עד להזהבה מושלמת לא לשרוף ולא למהר עם הטיגון .
  • יש חשיבות לטיגון איטי להשלמת הבישול.
  • נניח את הספינג’ על נייר סופג ונחכה שיתקרר.
  • נפזר אבקת סוכר סוויטאנגו נכין חליטת צמחים.
מתכון ספינג'
צילום: שרית ברסקה

מקור: ספינג’ מתכון מאת: שרית ברסקה לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם: לפייסבוק ולאינסטגרם