מתכון של סמבוסק חומוס מהמם ומנחם, שיפנק את כל המשפחה בטעם נוסטלגי ממכר.
כיסוני בצק מטוגנים שזופים וקריספים, שבתוכו מילוי עשיר ומשגע.
סמבוסק חומוס מהמם ומנחם
פינוק לכל המשפחה בטעם נוסטלגי ממכר
ציוד
- סיר טיגון
- כוס מדידה אוניברסלית
מרכיבים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- ½ כוס שמן זית
- 1 כף כורכום
- 2 כפות מלח
- 2 כפות סוכר
- 3-4 כוסות מי ברז
למילוי:
- ½ קילו חומוס מושרה לכל הלילה ומקולף מקליפות
- 3 בצלים קצוצים
- מלח קורט
- פלפל שחור מעט
- כמון
- כורכום
- פפריקה חריפה
שלבי הכנה
- להכניס את הקמח לקערת המיקסר.
- להוסיף שמרים ונערבב. להוסיף סוכר ושמן ומים (לא את כל המים להוסיף בהדרגה).
- בינתיים להוסיף את המלח, ללוש בערך 6-8 דקות ולהניח את הבצק במקרר מכוסה בניילון בערך שעה-שעתיים
למילוי:
- להרתיח את החומוס שהושרה כל הלילה בסיר עם מים ולבשל עד שמתרכך.
- להסיר את הקליפות ממנו ונשים במעבד מזון ונגרוס למרקם לא טחון לגמרי.
- לטגן עד שקיפות 3 בצלים קצוצים.
- להוסיף את החומוס ואת התבלינים ולהניח בצד שיתקרר.
- לקחת את הבצק שתפח, לחתוך חתיכות בגודל כדור פינג פונג, לגלגל ונפתח במערוך לצורת עיגול.
- למלא בתערובת החומוס, לסגור ולדקור קלות כל סמבוסק במזלג. לתת מנוחה לעוד חצי שעה ונטגן עד שמקבל צבע שחום ויפה.
מקור: מירב בדיט טליאז
2 כוסות שמן זית? זה לטיגון או עבור הבצק?
היי,
תודה רבה ששמת לב, תיקנו את הטעות – מדובר בחצי כוס שמן לבצק ולא 2 כוסות.
בהצלחה!
אפשר לאפות במקום לטגן?
תודה על המתכון.
היי יונה,
כן, אפשר לרסס עם ספריי שמן ולאפות בין 180 ל-200 מעלות עד שהם מזהיבים (בערך 20 דקות עד חצי שעה).
בהצלחה!