סלמון בתנור ברוטב סילאן וסויה, דג סלמון חגיגי בתנור, מתכון טעים וקל להכנה.
מתכון ברור קצר לעניין, כדי שיצא לכם מושלם ובדיוק כמו שצריך!
סלמון בתנור עם סילאן וסויה
מתכון מעולה הכנה פשוטה וקלה!
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- דג סלמון ניתן להשתמש בפילה או ברצועות של הדג, מה שזמין
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות רוטב סויה
- 2-3 כפות שמן זית
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 2 שיני שום כתושות
שלבי הכנה
- לנקות את הדג היטב.
- נשים את הסילאן, רוטב סויה, שמן זית מלח פלפל שחור והשום בצנצנת ונסגור היטב שלא ישפך.
- לשקשק הכל טוב טוב, עד שהרוטב התערבב בצורה אחידה וכבר לא נראה כמו שכבות שונות.
- למרוח על הדג את הרוטב .
- מעל הדג אנחנו יכולים גם לפזר שבבי שקדים קלויים.
- להכניס את תבנית האפייה עם הדגים לתנור שחיממנו מראש ל – 170 מעלות.
- נאפה למשך כ 15-20 דקות, בלי צורך לכסות.
הערות וטיפים
אם תמדדו קודם את הכף בשמן זית, כל הסילאן והסויה יחליקו מהכף והיא תהיה פחות “מלוכלכת”. ואת הרוטב נוכל למרוח בקלות, באמצעות מברשת סיליקון. קלי קלות.
מקור: נעמה קדוש
להשאיר תגובה