מתכון של דג סלמון במרינדה מעלפת, זריזה ופשוטה להכנה. 10 דקות עבודה ואפשר כבר לערוך את השולחן.
קבלו מתכון של מרינדת הקסם הזו שהולכת נפלא עם כל סוג של פילה דג בתנור.
סלמון בתנור עם מרינדה חלומית
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 4 נתחי פילה סלמון
- 2 כפות סויה
- מלח קורט
- ½ כפית פלפל שחור
- 3 כפות שמן
- 2 כפות דבש / סילאן
- 3 כפות טריאקי
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית מיונז
- ¼ כוס מים
- 1 כפית קורנפלור
שלבי הכנה
- להכניס לקערה את כל הרכיבים ונערבב למרינדה.
- להכניס את נתחי הסלמון לקערה נעסה אותם ונכסה לפחות לשעה לספיגה.
- להעביר את הסלמון לתבנית עם נייר אפיה ונכסה אותם גם עם הנייר אפייה.
- להכניס לתנור ונאפה על חום של 180 מעלות למשך 15 דקות.
- לפתוח את הנייר ונמזוג עליהם מהרוטב שנשאר בקערה.
- להעלות את התבנית לשלב האמצעי בתנור ונעלה את חום התנור ל 200 מעלות.
- נאפה לעוד 10 דקות או פחות עד לקבלת הקראסט – אבל שהסלמון יישאר רך מבפנים.
מקור: סלמון בתנור מתכון מאת: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
לדעתי אפייה של 25 דקות מומלצת בדגים טרין סלומון קפוא מומלץ אפייה של 12 דקות עד 15 דקות גג בתנור שחומן מראש
היי שמעון,
תודה רבה ששיתפת אותנו. שנה טובה לך ולמשפחתך!
סלמון הוא דג טעים ועסיסי. לא צריך כל כך הרבה תבלינים. מלח, פלפל, לימון פטרוזיליה ושמיר טריים, שמן זית. שנה טובה
בשלב השני של האפייה, ללא נייר אלומיניום?
היי עדי,
בשלב השני ללא נייר אפייה.
בהצלחה ושנה טובה!
יצא מצויין! הכנתי בראש השנה ועכשיו אכין לסוכות.
שכחתי לשים קורנפלור וגם לא היה לי זמן לחכות להשרות שעה ועדיין יצא דג טעים ועסיסי!
תודה רבה!
היי אושרת,
נהדר!! נשמח לראות תמונות בקבוצה
חג שמח 🙂
כל התוספות למרינדה מיותר
היי אביגיל,
אין ספק שכל אחד יכול להוריד מרכיבים או להוסיף כראות עיניו.
תודה רבה על התגובה שלך!
אפשר להשאיר הסלמון כל הלילה עם המרינדה?
היי אילנה,
עדיף שלא מפני שהדג יעבור תהליך כבישה.
בהצלחה ושבת שלום!