אם אתם אוהבים סלמון, אתם ודאי תתמכרו לסלמון שבמתכון הזה! פילה סלמון בתנור, שמכינים בקלות, עם רוטב עשיר במיוחד הכולל קשיו וצנוברים וכל ביס כמו בארוחת מלכים! מנה עיקרית עשירה, מזינה וקלה להכנה שתשגע כל טועם!
פילה סלמון בתנור
מרכיבים
- 4 חלקי דג סלמון בלי עור
- 50 גרם קשיו גרוס
- 50 גרם צנוברים לא קלויים
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות שום כתוש
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כוס פטרוזיליה יבשה
- 1 כפית פפריקה
שלבי הכנה
- שוטפים את הדגים, מסננים, משרים במשךכרבע שעה במיץ לימון ו-2 כפות חומץ, ואז שוטפים ומסננים.
- מערבבים בקערה את כל הרכיבים לרוטב (למעט הקשיו והצנוברים).
- טובלים את הדגים ברוטב ומשרים במשך שעתיים במקרר.
- מחממים תנור ל־180 מעלות, מסדרים את הדגים בתבנית, מפזרים את הקשיו והצנוברים על הדג ואופים בתנור במשך 15 דקות.
מקור: סלמון בתנור – אורה ארגוב
מוזמנים גם לבקר בדף שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
להשאיר תגובה