הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

סלמון בתנור ברוטב עשבי תיבול משגע!

סלמון בתנור

סלמון בתנור – כלום עבודה ויש לכם מנה עיקרית מובחרת, שכיף להגיש בארוחת השבת! מנה עיקרית איכותית ומזינה, ברוטב עשבי תיבול עשיר ששומר על הדג עסיסי ומשדרג את הטעמים. מתכון פשוט למנה עיקרית עשירה!

סלמון בתנור

סלמון בתנור בעשבי תיבול

הדפסה
מתכון קל ומהיר לסלמון בתנור עשיר ועסיסי
של: במטבח עם לילוש

מרכיבים

  • 4 נתחים פילה סלמון או לקנות חתוך מראש כ-800 גרם
  • 2 כפות מיץ לימון להשרייה

רוטב חרדל ודבש:

  • 1 כפית חרדל דיזון מלאה
  • 2 כפיות דבש שטוחות
  • 3 כפות שמן זית
  • רבע כפית מלח גס
  • 2 כפות מיץ לימון

לקראסט

  • ½ כוס אגוזי מלך טחונים
  • עשבי תיבול טריים קצוצים: כוסברה שמיר, בזיליקום. קצת פחות מחצי צרור מכל אחד
  • 3 שיני שום

שלבי הכנה

  • משרים סלמון עם מעט מלח ומיץ לימון במשך כ־30 דקות ושוטפים היטב.
  • מערבבים את רכיבי הרוטב ומוזגים מעל כל חתיכה של דג.
  • מפזרים עשבי תיבול ואגוזי מלך מעל.
  • מוזגים את שארית הרוטב שנשאר ומפזרים מלמעלה מעט מלח גס.
  • מכסים ואופים ב־180 מעלות במשך כ־20 דקות.
  • מורידים את הכיסוי, מעלים את חום האפייה מעט ואפים עד השחמה קלה במשך כ־5 דקות.
סלמון בתנור
צילום: במטבח עם לילוש


מקור: במטבח עם לילוש