מתכון של סלמון בתנור בטעם מדהים, המתקבל בעסיסיות מטריפה ורכות מושלמת.
סלמון אפוי מצופה בציפוי מעלף המשדרג את הטעם ברמות.
סלמון בתנור אפוי עם ציפוי מעלף
בעסיסיות מטריפה עם רכות מושלמת
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מרכיבים
- 4 נתחי דג סלמון בלי עור
- 50 גרם קשיו גרוס
- 50 גרם צנוברים לא קלויים
לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות שום כתוש
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כוס פטרוזיליה יבשה
- 1 כפית פפריקה
שלבי הכנה
- לשטוף את הדגים ומסננים ואז להשרות את הדגים למשך 15 דקות במיץ לימון ו-2 כפות חומץ, ואז לשטוף ולסנן.
- בקערה לשים את כל המרכיבים לרוטב (חוץ מהקשיו וצנוברים) ולערבב לאיחוד.
- לטבול את הדגים למשרה במשך שעתיים במקרר.
- לחמם תנור ל 180 מעלות, לסדר את הדגים בתבנית.
- לפזר את הקשיו והצנוברים על הדג ולהכניס לתנור למשך 15 דקות בחום של 180 מעלות.
מקור: סלמון בתנור – אורה ארגוב
מוזמנים גם לבקר בדף שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
להשאיר תגובה