סלמון בתנור אסייתי, משגע וטעים, שמכינים בכלום זמן ומושלם לצד כל תוספת! מתכון קל להכנת סלמון בתנור עם רוטב בנוסח אסייתי שמשדרג את טעם הדג ושומר עליו עסיסי במיוחד. מנה עיקרית מושלמת שאפשר לאכול גם עם סלט ירוק.
סלמון בתנור אסייתי קל וטעים
מרכיבים
- 4 פילה סלמון טרי / סלמון נורווגי איכותי קפוא
- 2 כפות שמן שומשום בכבישה קרה
- 1 כף סילאן/ דבש
- 3 כפות כפות סויה תמרים
- מיץ מלימון אחד
- 2 שיני שום כתושות
- מלח גס
- פלפל שחור
- 3 כפות שומשום
שלבי הכנה
- מייבשים את הדג היטב בנייר סופג וחורצים חריצים באלכסון על גבי כל פילה, בעזרת סכין חדה.
- מכינים מרינדה: שמן שומשום, מיץ לימון, סויה, סילאן, שום כתוש, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- משרים את הפילה במרינדה בקערה מכוסה במקרר, במשך כשעה. מומלץ להפוך מדי פעם.
- מעבירים את הדגים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, יוצקים את הרוטב מלמעלה ומפזרים שומשום בנדיבות.
- אופים בתנור שחומם ל־185 מעלות, 15 דקות אפייה עם כיסוי ועוד 5 דקות ללא כיסוי לקבלת קראסט שומשום פריך וטעים.
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
להשאיר תגובה