סלט תפוחי אדמה מיוחד במינו, עם שלל רכיבים שמשדרגים כל ביס ובהגשה חגיגית ומרשימה שתגרוף אין־ספור מחמאות! מתכון פשוט להכנת סלט מטריף שחובה לשלב באירוח, בארוחת השבת ויהיה גם מושלם לאירוח בארוחת חג השבועות!

סלט תפוחי אדמה עשיר בהגשה חגיגית
מתכון פשוט לסלט תפוחי אדמה מיוחד שחובה להגיש באירוח
מרכיבים
- 2-3 תפוחי אדמה בינוניים
- ½1 כוסות שעועית ירוקה / אפונה
- 1 קופסה טונה
- 2 כפות עגבניות שרי מיובשות
- 1 כף מיץ לימון
- מעט פלפל
- 1 כפית לימון כבוש קצוץ – לא חובה
לרוטב:
- 2 כפות מיונז
- 1 כפית חרדל
- 1 כף חומץ
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית עירית קצוצה
- מעט פלפל שחור
- ½1 כפיות סוכר מומס
שלבי הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, במשך כ־41 דקות, מצננים ופורסים לפרוסות.
- חולטים את האפונה או שעועית במשך 7 דקות במים רותחים ואז מעבירים למי קרח.
- מזילים את הנוזל מקופסת הטונה ומערבבים עם עגבניות שרי מיובשות, מיץ לימון, פלפל ולימון כבוש קצוץ.
- מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב.
- מסדרים בצלחת את פרוסות תפוחי האדמה, ומעל כל פרוסה שמים כפית רוטב וכפית גדושה של סלט טונה. במרכז מוסיפים את כל השעועית או אפונה ואת שארית הרוטב מסביב.

מקור: סלט תפוחי אדמה מנצח – שושנה ברוך
להשאיר תגובה