הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

סלט קינואה עם בטטה וחמוציות

מתכון סלט קינואה

מתכון מושלם של סלט קינואה עם בטטה וחמוציות.

לוקח כמה דקות בודדות להכין אותו, והתוצאה מושלמת.

מתכון סלט קינואה

סלט קינואה וחמוציות

הדפסה
סלט שהולך להקפיץ לכן את השולחן
של: מורן תורג’מן

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • קערה
  • סיר

מרכיבים

  • 2 כוסות קינואה של סוגת
  • 4 גבעולי סלרי
  • 1 חופן עלי סלרי
  • 1 כוס חמוציות קצוצות גס
  • 1 חופן אגוזי מלך חתוכים לחצי
  • ½ רימון גרגירים
  • פקאן לקישוט
  • 1 בטטה

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות סילאן טבעי
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • שמן שומשום מעט
  • מלח ופלפל לפי טעם

שלבי הכנה

  • נשרה את הקינואה במים רותחים דקה ונסנן.
  • נבשל את הקינואה כמו אורז.
  • בסיר לשים מעט שמן, להוסיף את הקינואה, לערבב ולהוסיף 4 כוסות מים רותחים.
  • לסגור מכסה ולבשל על אש נמוכה 20 דקות.

להכנת תלתלי בטטה:

  • נקלף בטטה שלמה ונשים אותה במים כל הלילה במקרר או לחלופין נשים חצי שעה במי קרח.
  • לסנן לייבש היטב ולטגן אותה 2 דקות במעט שמן במחבת (להיזהר לא לשרוף).

להרכבת הסלט:

  • בקערה לשים את הקינואה (לצנן לפני).
  • להוסיף את החמוציות, הסלרי והאגוזים.
  • לערבב את מרכיבי הרוטב ולשפוך מעל.
  • לערבב היטב ולשים את גרגירי הרימון, הפקאן ואת תלתלי הבטטה.
מתכון סלט קינואה
צילום: מורן תורג’מן

מקור: סלט קינואה מתכון מאת: Moran Turgeman

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה ובאינסטגרם