מתכון מושלם של סלט קינואה עם בטטה וחמוציות.
לוקח כמה דקות בודדות להכין אותו, והתוצאה מושלמת.
סלט קינואה וחמוציות
סלט שהולך להקפיץ לכן את השולחן
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- קערה
- סיר
מרכיבים
- 2 כוסות קינואה של סוגת
- 4 גבעולי סלרי
- 1 חופן עלי סלרי
- 1 כוס חמוציות קצוצות גס
- 1 חופן אגוזי מלך חתוכים לחצי
- ½ רימון גרגירים
- פקאן לקישוט
- 1 בטטה
לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 3 כפות סילאן טבעי
- 1 כפית חומץ בלסמי
- שמן שומשום מעט
- מלח ופלפל לפי טעם
שלבי הכנה
- נשרה את הקינואה במים רותחים דקה ונסנן.
- נבשל את הקינואה כמו אורז.
- בסיר לשים מעט שמן, להוסיף את הקינואה, לערבב ולהוסיף 4 כוסות מים רותחים.
- לסגור מכסה ולבשל על אש נמוכה 20 דקות.
להכנת תלתלי בטטה:
- נקלף בטטה שלמה ונשים אותה במים כל הלילה במקרר או לחלופין נשים חצי שעה במי קרח.
- לסנן לייבש היטב ולטגן אותה 2 דקות במעט שמן במחבת (להיזהר לא לשרוף).
להרכבת הסלט:
- בקערה לשים את הקינואה (לצנן לפני).
- להוסיף את החמוציות, הסלרי והאגוזים.
- לערבב את מרכיבי הרוטב ולשפוך מעל.
- לערבב היטב ולשים את גרגירי הרימון, הפקאן ואת תלתלי הבטטה.
מקור: סלט קינואה מתכון מאת: Moran Turgeman
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה ובאינסטגרם
להשאיר תגובה