מתכון של סלט עלי סלק מנגולד, שמככב על שולחן ארוחת השבת חובה בכל בית מרוקאי!
מכיל ערכים תזונתיים של עלי המנגולד, והסלט כשלעצמו עשיר וטעים שאי אפשר שלא לזלול אותו בכל פעם מחדש.
סלט עלי סלק מנגולד מרוקאי
מתכון של סלט עלי סלק מנגולד, שמככב על שולחן ארוחת השבת חובה בכל בית מרוקאי!
מרכיבים
- 2 חבילות עלי סלק ירוק
- 6 שיני שום
- 5 כפות שמן
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה אפשר גם חריפה
- 1 כפית כמון
- מעט צילי גרוס לא חייב
- ¼ כפית מלח לימון / לימון סחוט
- 1 לימון
שלבי הכנה
- נשטוף טוב טוב את העלים עם הגבעול, נקצוץ, נרתיח ולסנן.
- נטגן ששה שיני שום קצוצים.
- נוסיף את העלים והגבעולים מסוננים ונמשיך לטגן.
- נערבב ולתבל: מלח, פלפל, כפית פפריקה, כמון, מלח לימון או לימון סחוט ,צ’ילי גרוס – נמשיך לערבב עד גמר הנוזלים.
מקור: אורה ארגוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בעמוד שלה: אוסף המתכונים הייחודיים של אורה ארגוב
והעיקר שכחתם לציין שיש לקלף את הגבעולים ולהשרות את הסלק במים עם מלח או חומץ כדי לפטר מחרקים או ביצים וזחלים
היי אור,
אין צורך להשרות את הסלק, זה עניין של בחירה ומנהגים שרגילים אליהם. מספיק לשטוף היטב תחת מים זורמים ולקלף.
בהצלחה!!