מתכון להכנת סלט עדשים רכים עם בטטה אפויה בקריספיות עדינה.
שילוב טעמים של שיא השלמות עם עשבי תיבול ואפשרות להוסיף גבינה עשירה מעל.
סלט עדשים עם בטטה
טעם מושלם בקלי קלות
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- קערה
מרכיבים
- 2 כוסות עדשים
- 2 בטטות לחתוך לקוביות
- ¼ כוס שמן
- ½ כוס חמוציות
- ¼ צרור פטרוזיליה
- 2 כפות סילאן
- 1 כפית דבש
- מלח
- פלפל שחור
- 2 כפיות מיץ לימון
- 1 כף שמן
שלבי הכנה
- נבשל היטב את העדשים כ-25 דקות עד לריכוך מלא.
- נחתוך את הבטטה לקוביות ושמים עליהם כ-¼ כוס שמן
- נכניס לאפייה בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.
- לאחר שהבטטה והעדשים מוכנים נותנים להם להתקרר באופן מוחלט.
- שמים בקערה את הבטטה, העדשים, החמוציות ופטרוזיליה.
- נערבב את המלח, הפלפל השחור, המיץ לימון, 2 כפיות וכף השמן יחד עם הסילאן והדבש ומערבבים היטב.
- נאחד את הרוטב לקערת הסלט ולערבב היטב.
- ניתן להוסיף גבינה בולגרית מעל הסלט לארוחה חלבית.
מקור: סלט עדשים – עטרה ז’ורנו
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם @atara_jorno
להשאיר תגובה