הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

סלט עדשים רכים עם בטטה

מתכון סלט עדשים

מתכון להכנת סלט עדשים רכים עם בטטה אפויה בקריספיות עדינה.

שילוב טעמים של שיא השלמות עם עשבי תיבול ואפשרות להוסיף גבינה עשירה מעל.

מתכון סלט עדשים

סלט עדשים עם בטטה

הדפסה
טעם מושלם בקלי קלות
של: עטרה ז’ורנו

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית
  • קערה

מרכיבים

  • 2 כוסות עדשים
  • 2  בטטות לחתוך לקוביות
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כוס חמוציות
  • ¼ צרור פטרוזיליה
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית דבש
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 1 כף שמן

שלבי הכנה

  • נבשל היטב את העדשים כ-25 דקות עד לריכוך מלא.
  • נחתוך את הבטטה לקוביות ושמים עליהם כ-¼ כוס שמן
  • נכניס לאפייה בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.
  • לאחר שהבטטה והעדשים מוכנים נותנים להם להתקרר באופן מוחלט.
  • שמים בקערה את הבטטה, העדשים, החמוציות ופטרוזיליה.
  • נערבב את המלח, הפלפל השחור, המיץ לימון, 2 כפיות וכף השמן יחד עם הסילאן והדבש ומערבבים היטב.
  • נאחד את הרוטב לקערת הסלט ולערבב היטב.
  • ניתן להוסיף גבינה בולגרית מעל הסלט לארוחה חלבית.
מתכון סלט עדשים
צילום: לאה בוארון

מקור: סלט עדשים – עטרה ז’ורנו
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם @atara_jorno