הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

סלט עדשים ובטטה, קל, מזין וחגיגי!

סלט עדשים

סלט עדשים מבושל עם בטטה ובצל ירוק ותיבול ייחודי, שמכינים בקלות וישדרג את שולחן החג! סלט מזין ועשיר במיוחד שכדאי לשלב בתפריט השבועי. מתכון פשוט לסלט יוצא דופן שאפשר לאכול בכל ארוחה וגם בתור ארוחה בלי כלום ליד.

סלט עדשים

סלט עדשים ובטטה

הדפסה
מתכון לסלט עדשים שחורות עם בטטה ובצל ירוק
של: חגית סלימי

מרכיבים

  • 2 בטטות
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 3 גבעולים בצל ירוק
  • ½ כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות צ’ילי מתוק
  • שמן רגיל/זית

לקישוט:

  • שקדים או בוטנים קלויים

שלבי הכנה

  • חותכים בטטות לקוביות ואופים בתנור.
  • מבשלים כוס עדשים בערך 20 דק מהרתיחה.
  • חותכים בצל ירוק לטבעות.
  • מערבבים הכל יחד ומתבלים.
  • אפשר לקשט מלמעלה בשקדים או בוטנים קלויים.
סלט עדשים
צילום: חגית סלימי


מקור: Hagit Salimi Mazor