קבלו מתכון סופר מיוחד וטעים של סלט סלק חגיגי עם קינואה ועדשים ססגוני, צבעוני ומלא בריאות.
סלט מהמם וקליל להכנה ומכיל שפע עשיר וססגוני של ירקות רעננים, עדשים וקינואה בשרניות.
סלט סלק, קינואה ועדשים חגיגי ובריא
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- סיר
מרכיבים
- 1 סלק גדול אפוי בתנור וחתוך לקוביות אפשר גם לאדות בסיר
- 1 כוס קינואה מבושלת קרה
- ½ כוס עדשים שחורות מבושלות
- 1 חופן גדול של נבטי אלפלפא
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 בצל סגול פרוס לטבעות דקיקות
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- ¼ כוס אגוזי מלך קצוצים
- ⅓ כוס חמוציות
לרוטב:
- ¼ כוס שמן זית
- 1 כף גדושה חרדל דיג׳ון גרגירים
- 1 כף חומץ בלסמי
- מיץ מלימון אחד
- 1 כף מייפל טבעי
- קורט מלח ופלפל שחור גרוס
שלבי הכנה
להכנת הקינואה:
- נטגן בכפית שמן זית כ-2 דקות ומוסיפים חצי כפית מלח וכוס ורבע מים רותחים.
- ננמיך את האש לרבע שעה עד שכל המים נספגים.
- נמתין לקירור מלא ונערבב במזלג.
המשך הכנה:
- בקערה גדולה נערבב את כל מרכיבי הסלט.
- נטרוף היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לאיחוד ונשפוך מלמעלה לפני ההגשה.
מקור: N.D. עידית מרום – נטורופתית
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
שלום, סעיף 1 לא ברור לי. התכוונת “נטגן את הקינואה עם כפית שמן זית, רבע כפית מלח וכוס ורבע מים למשך שתי דקות “? כי המתכון נראה נהדר, אבל סעיף 1 לא ברור לי.
היי שירה,
כפי שכתוב בסעיף 1, מטגנים את הקינואה עם שמן זית כ-2 דקות, ואז מוסיפים מלח ומים רותחים.
בהצלחה 🙂