סלט סלק אדום שייצבע את שולחן הארוחה בחגיגיות וישדרג כל ביס! מתכון פשוט לסלט סלק הכי טעים שיש, שמוסיף לכל ביס טעם ייחודי ובתיבול מושלם! סלט עשיר, טעים ומזין ביותר שכדאי לשלב בתפריט השבועי באופן קבוע!
סלט סלק אדום מבושל
מתכון מושלם לסלט סלק בריא ביותר וטעים עוד יותר
מרכיבים
- 4-5 סלקים בינונים שטופים היטב ולא קלופים
- 2 שיני שום טריות קצוצות לקוביות קטנות ודקות
- 1 כפית שטוחה מלח ורוד הימלאיה
- 1 כפית כמון
- 2 כפות שמן זית
- ½ כפית פלפל שחור
- מיץ מלימון אחד
שלבי הכנה
- מבשלים את הסלקים הלא קלופים בסיר לחץ עם מים עד לכיסוי מלא, במשך כ־25 דקות או עד שהסלקים מתרככים.
- מצננים, מקלפים את הסלקים, חותכים לעיגולים ופורסים בעזרת כלי חיתוך קטן שעושה דוגמא כמו צ’יפס (אפשר גם לחתוך ידנית בצורות שונות לבחירתכם – עיגולים, רצועות תחרה, ועוד)
- מערבבים בקערית קטנה: 2 כפות שמן זית, 1 כפית שטוחה מלח ורוד הימלאיה, 2 שיני שום טריות קצוצות לקוביות קטנות ודקות, 1/2 כפית פלפל ומיץ מלימון אחד. מזלפים את הרוטב על הסלק החתוך, מערבבים ומעבירים למקרר, כדי שהסלק ישתבח ויספוג את כל הטעמים.
- לקראת ההגשה, ניתן להוסיף פטרוזיליה אותה כדאי לקצוץ כמה דקות לפני ההגשה על מנת שתשמור על טריותה ורעננותה.
הערות וטיפים
ניתן להשתמש בסלק מבושל בוואקום, שמצוי בכל סופר ולחסוך זמן בישול והכנות
מומלץ לבשל בסיר לחץ שיקצר משמעותית את זמן הבישול
לחיתוך מושלם של סלק בצורת צ’יפס – אפשר להשתמש במכשיר החיתוך הזה, שניתן לרכישה בכל חנות כלי בית.
מומלץ לבשל בסיר לחץ שיקצר משמעותית את זמן הבישול
לחיתוך מושלם של סלק בצורת צ’יפס – אפשר להשתמש במכשיר החיתוך הזה, שניתן לרכישה בכל חנות כלי בית.
מקור: צביה אורן
להשאיר תגובה