מתכון של סלט סלק חי שיפאר כל שולחן בצבעוניות חגיגית מרהיבה ובריאה במיוחד.
סלט סלק אדום חי מתוק וטעים, קל להכנה, בריא ועסיסי, ומושלם כתוספת לכל ארוחה כבדה.

סלט סלק אדום חי מתוק
נראה כל כך מושקע, אבל כל כך קל להכנה
ציוד
- קערה
מרכיבים
- 2 גזרים קלופים
- 2 סלקים בינונים קלופים
לרוטב:
- מיץ לימון סחוט מלימון אחד
- 1 כפית חרדל דיז׳ון
- 1 כפית מלח ורוד הימלאיה שטוחה
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית סילאן
- 3-4 כפות שמן זית
שלבי הכנה
- עם הקולפן נחתוך את הסלק והגזרים לרצועות דקות (ג׳וליאנים).
- נניח את הגזר בנפרד, ואת הסלק בנפרד.
- כדי שהסלק לא יצבע את הגזר יש להכניס את הג׳וליאנים של הסלק החי לתוך קערה עם מים קרים ולחכות 15 דקות עד שכל הצבע יוצא ומתייצב.
- נסנן היטב ללא טיפת מים, ואז נעביר לצלחת של הגזר ונערבב.
- נשקשק היטב את כל חומרי הרוטב ונזלף על הסלט.
- נקשט בכמה עלי פטרוזיליה.

מקור: מתכון לסלט סלק מאת צביה אורן
להשאיר תגובה