הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

סלט מטבוחה חצילים ללקק את האצבעות

מתכון מטבוחת חצילים

קבלו מתכון מעולה להכנת סלט מטבוחה חצילים.

במרקם ממרח משגע במיוחד, בטעמים עשירים בחריפות עדינה.

מתכון מטבוחת חצילים

סלט מטבוחה חצילים ללקק את האצבעות

הדפסה
מרקם משגע עם טעם עשיר
של: אורה ארגוב

ציוד

  • סיר

מרכיבים

  • 2 חצילים גדולים
  • 8 עגבניות
  • 2 יחידות פלפל ירוק חריף
  • 8 שיני שום
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית פפריקה אפשר חריפה
  • 1 כפית פלפל סודני גרוס

שלבי הכנה

  • לקלף כל חציל בעזרת קולפן לפסים כמו זברה ואז חותכים את החצילים לקוביות קטנות ושמים בסיר.
  • להוסיף עגבניות מקולפות וחתוכות לריבועים קטנים, ראש קטן של שום קלוף וחתוך לטבעות, ורבע כוס שמן.
  • לאדות ולערבב על אש מעט גבוהה.
  • לכסות במכסה למשך 10 דקות בערך, וכל הזמן מערבבים.
  • להוסיף 1 כוס מים ומבשלים על אש נמוכה ומערבבים.
  • למעוך בעזרת הכף של הפירה ומוסיפים פלפלים חריפים צלוים לחתיכות או פלפלים מטוגנים נקיים.
  • לתבל במלח מעט, כף סוכר, כף כמון, מעט פפריקה, כפית פלפל סודני גרוס.
  • לערבב עד שנהיית ריבה אסופה וזה מוכן.
מתכון מטבוחת חצילים
צילום: אורה ארגוב

מקור: סלט מטבוחה חצילים – אורה ארגוב