קבלו מתכון מעולה להכנת סלט מטבוחה חצילים.
במרקם ממרח משגע במיוחד, בטעמים עשירים בחריפות עדינה.
סלט מטבוחה חצילים ללקק את האצבעות
מרקם משגע עם טעם עשיר
ציוד
- סיר
מרכיבים
- 2 חצילים גדולים
- 8 עגבניות
- 2 יחידות פלפל ירוק חריף
- 8 שיני שום
- ¼ כוס שמן
- 1 כוס מים
- 1 כף סוכר
- 1 כף כמון
- 1 כפית פפריקה אפשר חריפה
- 1 כפית פלפל סודני גרוס
שלבי הכנה
- לקלף כל חציל בעזרת קולפן לפסים כמו זברה ואז חותכים את החצילים לקוביות קטנות ושמים בסיר.
- להוסיף עגבניות מקולפות וחתוכות לריבועים קטנים, ראש קטן של שום קלוף וחתוך לטבעות, ורבע כוס שמן.
- לאדות ולערבב על אש מעט גבוהה.
- לכסות במכסה למשך 10 דקות בערך, וכל הזמן מערבבים.
- להוסיף 1 כוס מים ומבשלים על אש נמוכה ומערבבים.
- למעוך בעזרת הכף של הפירה ומוסיפים פלפלים חריפים צלוים לחתיכות או פלפלים מטוגנים נקיים.
- לתבל במלח מעט, כף סוכר, כף כמון, מעט פפריקה, כפית פלפל סודני גרוס.
- לערבב עד שנהיית ריבה אסופה וזה מוכן.
מקור: סלט מטבוחה חצילים – אורה ארגוב
אנחנו מכינים את זה במשפחה דורות אנחנו קוראים לזה טורלולו
היי גיא,
מהמם! תודה רבה על השיתוף 🙂