מתכון להכנת סלט ירקות קצוץ דק-דק.
סלט כרוב סגול ומנגו כתום טעים במיוחד ומיוחד במינו.
סלט כרוב סגול משגע עם רוטב
סלט משגע בתיבול מושלם
ציוד
- קערה
מרכיבים
- ¼ ראש כרוב סגול חתוך דק דק
- ½ בצל סגול חתוך לרצועות
- 1 גזר חתוך לג׳וליאנים
- 1 חופן בוטנים
- 1 מנגו חתוך לקוביות
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית סילאן ללא סוכר
- ¼ כפית מלח או לפי הטעם
- מעט פלפל שחור
- 2 כפות לימון סחוט טרי
שלבי הכנה
- נערבב יחד את כל הירקות ובכלי נפרד נשקשק את כל חומרי הרוטב.
- נזלף מעל ונפזר חופן בוטנים קלויים, נערבב בעדינות.
- לאחר חיתוך של הכרוב הסגול, נשטוף ונשים בקערה עם מים קרים.
- כשהצבע יתייצב ולא יצבע את המנגו או הגזר.
- לאחר חיתוך הכרוב לג׳וליאנים מכניסים אותו למים קרים, כך שהצבע העז שלו יישאר יציב ולא יצבע את שאר המרכיבים. מסננים ומערבבים עם שאר הירקות.
מקור: צביה אורן
להשאיר תגובה