סלט כל כך יפה וצבעוני הזה מורכב בסך הכל מכרוב סגול ולימון, ותיבול מנצח
מתכון של סלט כרוב סגול במיונז עשיר, יפהפה ומלא בעסיסיות לימונית משגעת.
סלט כרוב סגול במיונז (רוטב עשיר, הכנה קלילה)
תוספת מושלמת לכל ארוחה במיוחד לשולחן שבת
ציוד
- בלנדר
מרכיבים
- 1 כרוב סגול קטן
- 3 לימונים סחוטים למיץ
- 2 כפות חרדל גרגרים
- 2 כפות גדושות מיונז איכותי
- ½ צרור שמיר
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית סוכר חום
- ½ כפית שמן שומשום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מעט פפריקה חריפה
שלבי הכנה
- לפזר על הכרוב מלח דק וניתן לו לעמוד 10 דקות עד שהרוטב מוכן.
- לטחון עם מוט בלנדר את כל המצרכים למרקם ממש חלק ונערבב עם הכרוב כ-3 דקות.
- להניח בצד ל-10 דקות ושוב נערבב היטב.
- המטרה היא שהכרוב ישחרר את הנוזלים ויתמזג ברוטב סגלגל וטעים במיוחד, ורק אז להגיש.
הערות וטיפים
סלט כרוב סגול במיונז יכול להישמר 5 ימים במקרר
מקור: סלט כרוב סגול במיונז – אתי שחר
להשאיר תגובה