הצטרפו אלינו! חוברת מתכונים בחינם עם 100 המתכונים המובילים שלנו.

סלט כרוב כבוש בהכנה ביתית קלה וטעם משגע!

כרוב כבוש

סלט כרוב כבוש עם גזר, שקל להכין ויוצא טעים כמו במסעדות! סלט משגע שמשדרג כל ביס וכל ארוחה ומסייע להגנה מאין־ספור סיכונים בריאותיים. סלט עשיר וצבעוני שמוסיף אור וצבע במטבח ועל שולחן הארוחה!

כרוב כבוש

סלט כרוב כבוש ביתי

הדפסה
מתכון קל להכנת סלט כרוב כבוש עם גזר
של: אתי שחר

ציוד

  • כוס מדידה אוניברסלית

מרכיבים

  • 1 כרוב טרי גדול שהעלים שלו מהודקים מגורד על מנדולינת פריסה או חתוך בסכין חדה – לא במג'ימיקס כי יוצא עדין מדי
  • 4 גזרים גדולים מקולפים מגורדים בפומפייה דקה או למקלונים במנדולינה
  • 1 פלפלון אחד חריף פרוס דק – לא חובה
  • 10 שיני שום
  • צרור שמיר
  • צרור פטרוזיליה
  • 8 כוסות מים רותחים
  • 8 כפיות מלח בישול

שלבי הכנה

  • מרתיחים 8 כוסות מים ומוסיפים להן 8 כפיות מלח בישול. לא להגזים עם המלח שלא ייצא מלוח מדי. מערבבים עד שהמלח נמס במים. חשוב להקפיד על זה כי המלח משמר את הכרוב וכך הוא לא מתקלקל.
  • ממלאים את הצנצנת: לוקחים חופנים מתערובת הכרוב והגזר ומתחילים לדחוס בצנצנת בלי רחמים. מפזרים בין חופן לחופן שיני שום, שמים באמצע פלפלון וממשיכים למלא ולדחוס עם האגרוף חזק ודחוס. הכרוב צריך להרגיש צפוף וחנוק היטב בלי שיוכל לנשום, זה עוזר לתסיסה ולהחמצה.
  • לאחר שדוחסים את כל הכמות, עושים חור לעומק הצנצנת במספר מקומות בעזרת ידית עגולה של כף עץ או סכין ארוכה, ושופכים מיד את המים הרותחים.
  • מוסיפים למעלה שמיר ופטרוזיליה וסוגרים היטב. מניחים את הצנצנת מעל צלחת, כי ברגע שמתחילה התסיסה, המים והמיצים שהכרוב מגיר מתחילים לצאת. את המים האלה שופכים לכיור.
  • מרגע זה מחכים בסבלנות כמה ימים ובכל יום פותחים פעם אחת את המכסה לשחרור הגזים, שהכרוב מוציא, ומיד סוגרים שוב. אחרי 3-4 ימים, מוציאים החוצה את צרור הירק מלמעלה (כי הוא נוטה להתקלקל ראשון). אם לא עומדים בפיתוי אפשר להתחיל לאכול לאחר 3 ימים, אם יש עוד קצת סבלנות מחכים לזלול עד היום החמישי.

הערות וטיפים

כרוב כבוש
צילום: אתי שחר


מקור: כרוב כבוש מתכון – אתי שחר